ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ να δώσει διευκρινήσεις για τα καράβια που ναυπηγεί η χώρα του για την Τουρκία

Έρχεται στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ να δώσει διευκρινήσεις για τα καράβια που ναυπηγεί η χώρα του για την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν με την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του.

Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν.

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων.

Η πρόταση του «έγινε δεκτή» αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα εξ’εφρασε την ενόχλησή της καθώς κατά την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού στην Τουρκία για την 7η Ισπανοτουρκική συνόδο, ο Ερντογάν, έπλεξε το εγκώμιο του Σάντσεθ, προαναγγέλλοντας εξοπλιστικά προγράμματα σε συνεργασία με την Ισπανία.

Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι η Τουρκία κατασκεύασε σε συνεργασία με την Ισπανία το μεγάλο σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων «Anadolu» που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει εναέρια μέσα, ενώ πρότεινε στον Ισπανό πρωθυπουργό την κατασκευή για λογαριασμό της χώρας ενός ακόμη μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου.

Από την πλευρά του ο Σάντσεθ απηύθυνε μήνυμα στήριξης στον Τούρκο Πρόεδρο, λέγοντας:

«Θέλουμε η Τουρκία να είναι μέρος της ΕΕ.

»Η Τουρκία δεν είναι απλώς γείτονας για την Ισπανία, είναι σύμμαχος, εταίρος.

»Όπως είπε ο κ. Ερντογάν, θέλουμε να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα που προβλέπει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου κατά Ερντογάν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Κούρδους και χρηματοδότηση της Χαμάς

Ο Λαβρόφ είπε ότι ίσως η Ρωσία εγκρίνει τη μεταφορά των τουρκικών S-400 σε άλλη χώρα

Νίκος Δένδιας για Καποδίστρια: «Η διορατικότητα, η εντιμότητα και η αφοσίωσή του στο καθήκον, αποτελούν διαχρονικό υπόδειγμα»

Ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν περιχαρής που συναντήθηκε με τον ψευδοΥΠΕΞ του αποσχιστικού ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Κύπρου

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εργαλειοποιήθηκε από την τουρκική προπαγάνδα (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...