ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Φόβοι για χερσαίο πόλεμο: Η απεγνωσμένη εκστρατεία του Ιράν για τη στρατολόγηση πολιτών
Antonis Samaras, Former Prime Minister of Greece: "Permanent Stationing of Greek and Allied Forces in Cyprus" - The former PM...
Τεχεράνη: 100.000 στρατιώτες κατέκλυσαν την πρωτεύουσα του Ιράν για την αποτροπή πραξικοπήματος
Νετανιάχου: «Η μόνη μακροπρόθεσμη λύση για την κρίση στο Ορμούζ είναι η αναδρομολόγηση των αγωγών προς τη Μεσόγειο» - Δεν
Νέα επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η μεγάλη εθνική απειλή είναι η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Άνετη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων, στον β’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Η εκλογική διαδικασία είχε ως βασικά χαρακτηριστικά την οργάνωση στα επί μέρους τμήματα και τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου και αυτή την Κυριακή, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που καταγράφηκε ρεκόρ για δεύτερο γύρο, εάν συγκριθεί με την ανάλογη διαδικασία του 2017.
Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 και μισή το απόγευμα, ενώ αρχικά ήταν να κλείσουν στις 7.
Η διαδικασία κύλησε ομαλά και στις κάλπες πήγαν περισσότεροι από 206.000.
Πρόκειται για το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο του 2017.
Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό.
Στο 38% των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί, είναι μπροστά ο Νίκος Ανδρουλάκης με 69%, έναντι 31% του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ Σσε τρία εκλογικά κέντρα ακυρώθηκε η κάλπη: 1. Αγχίαλος (Βόλος), 2. Ερέτρια, 3. Ορχόμενος (που υπήρχε και επεισόδιο).
Σημειωτέον ότι την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 98.431 ψήφους και ποσοστό 36,88%, με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συγκέντρωσε 74.093 ψήφους 27,97%.
Τρίτος ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.411 ψήφους και ποσοστό 25,98%, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 8.642 ψήφους και 3,25%, πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 7946 ψήφους και 2,92%, ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους και ποσοστό 2,94%.
























































