Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλεύρης: Ποιοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών δεν θα πληρώσουν πρόστιμο

Πλεύρης: Ποιοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών δεν θα πληρώσουν πρόστιμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους άνω των 60 έφερε αποτελέσματα, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως από τις 550.000 ανεμβολίαστους πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, οι μισοί περίπου έχουν πλέον εμβολιαστεί.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα που θα βεβαιωθούν από την ερχόμενη Δευτέρα για τον Ιανουάριο, ο κ. Πλεύρης ανέφερε σε σημερινή συνέντευξή του στον Ant1 ότι θα κληθούν να τα πληρώσουν και όσοι έχουν κλείσει ραντεβού αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Ωστόσο, όπως είπε, αυτοί που δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο είναι όσοι έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη και όσοι έχουν υποβάλλει ένσταση και τελικά θα δικαιωθούν.

Ανέφερε ακόμη πως θα υπάρξει πλατφόρμα ενστάσεων προκειμένου κάποιος που λανθασμένα του έχει επιβληθεί το πρόστιμο, να μην υποστεί την κύρωση.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο κ. Πλεύρης είπε πως πως η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι περιμέναμε την κορύφωση λίγο αργότερα, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Ενώ η αναλογία των κρουσμάτων με την παραλλαγή Όμικρον είναι 9 προς 1 σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, η εικόνα στις νοσηλείες είναι διαφορετική και είναι μοιρασμένες, πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το International Conference «Exercise is Medicine» 2025

Ο Άδωνις «ξέχασε» όταν διαδήλωνε στον Άγνωστο Στρατιώτη και τώρα «ονειρεύεται» Στρατό απέναντι σε διαδηλωτές;

Λάρισα: Έδωσαν λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ξεκινά άμεσα η συνταγογράφηση για δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας – Οι δικαιούχοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...