ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανικός στρατός: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν

Ουκρανικός στρατός: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία το Σάββατο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ότι είχε καταγράψει 70 παραβιάσεις της εκεχειρίας από τους αυτονομιστές από την αρχή της ημέρας σε σύγκριση με 66 περιπτώσεις κατά το προηγούμενο 24ωρο.

Οι αυτονομιστές άνοιξαν πυρ σε περισσότερους από 30 οικισμούς κατά μήκος της γραμμής του μετώπου χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό, κάτι που έχει απαγορευτεί από τις συμφωνίες που αποσκοπούν στην ανάσχεση της μακρόχρονης σύγκρουσης, ανέφερε ο στρατός.

Μια ομάδα βουλευτών και ξένων μέσων ενημέρωσης που επισκέφθηκαν τη ζώνη των συγκρούσεων δέχθηκαν πυρά και χρειάστηκε να απομακρυνθούν σε καταφύγιο, ανέφερε εκπρόσωπος του κόμματος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ξεχωριστή ανακοίνωση το Σάββατο.

Αξιωματούχοι των αυτονομιστών κατηγόρησαν την Ουκρανία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram ότι βομβαρδίζει περιοχές που ελέγχονται από τους αυτονομιστές και δήλωσαν ότι έπρεπε να απαντήσουν αναλόγως.

Τα περιστατικά βομβαρδισμών κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές αυξήθηκαν απότομα αυτή την εβδομάδα, κάτι που η ουκρανική κυβέρνηση χαρακτήρισε πρόκληση.

Αρνήθηκε σθεναρά τις υποδείξεις της Ρωσίας ότι το Κίεβο θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν εγγυάται την ασφάλειά του Ζελένσκι για να μεταβεί στη Μόσχα όποτε θέλει

Το τέλος της αποικιακής τάξης, η θεολογία της απελευθέρωσης και η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον μετααποικιακό κόσμο

Ούτε ΝΑΤΟ ούτε ΕΕ για την Ουκρανία και ευνοϊκοί όροι για τη Ρωσία σύμφωνα με νέο αμερικανικό σχέδιο

Γιούρι Ουσακόφ: Η Ευρώπη θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία

Απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας υπό αμερικανική διαμεσολάβηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr