ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, ΕΛΣΤΑΤ, Πληθωρισμός, Τρόφιμα, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,

















































Ο Νίκος Δένδιας διαμήνυσε στην Τουρκία: Ξεχάστε την επιβολή του ισχυρού - «Εμείς δεν είμαστε ανίσχυροι»
Νέες απειλές Τραμπ στην Ευρώπη: «Σκληρά αντίποινα» αν αγγίξετε τα αμερικανικά assets
Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Βολοδέρνει» στο 22,3% η ΝΔ - Πολιτική αλλαγή θέλουν 6 στους 10
Τραμπ: «Τεράστιος στόλος» κατευθύνεται προς το Ιράν - «Ελπίζω να μη χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσουμε»
Πέθανε ο Σπύρος Καρατζαφέρης - «Έφυγε από τη ζωή αργά τη νύχτα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επιστροφή στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 1996 (7,3%) για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου 2022.
Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο συνέχισε την ανοδική του πορεία ξεπερνώντας αυτή τη φορά το 7% και διαμορφώθηκε στο 7,2% από 6,2% τον Ιανουάριο και 5,1% το Δεκέμβριο του 2021.
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έστω και παροδικά ο πληθωρισμός να φτάσει στο 8%, ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων στην Ουκρανία.
Αυτό βέβαια συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση που σταματήσει η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη.
Επίσης, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι για το σύνολο του 2022 ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,5% από 3,5% που ήταν η αρχική πρόβλεψη.
Σημειώνεται ότι ο μέσος πληθωρισμός είχε βρεθεί και πάλι στο 5,5% το 1997.
Οι αυξήσεις στην ενέργεια παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
Μέσα σε ένα χρόνο, το κόστος του φυσικού αερίου αυξήθηκε 78,5%, του ηλεκτρισμού κατά 71,4% και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 41,5%.
Περαιτέρω άνοδο 23,2% σημείωσαν οι τιμές στα καύσιμα και λιπαντικά.
Πιο ακριβά κατά 16,8% αγόρασαν οι καταναλωτές τα έλαια κι άλλα λιπαντικά ενώ αύξηση 15,2% είχαμε στα λαχανικά, 14,4% στο αρνί και το κατσίκι και 5,9% στο ψωμί και στα δημητριακά.























































