Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση οκτώ F-16 στη Βουλγαρία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση οκτώ F-16 στη Βουλγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση οκτώ μαχητικών αεροσκαφών F-16 (τεσσάρων F-16 C Block 70 και τεσσάρων F-16 D Block 70) και συνοδευτικού στρατιωτικού εξοπλισμού στη Βουλγαρία έναντι 1,67 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πρόθεση να πωλήσει μαχητικά αεροσκάφη και στρατιωτικό εξοπλισμό στη Σόφια.

Δεν διευκρίνισε αν αυτή η πώληση θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για τη μεταφορά στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών σοβιετικής κατασκευής, τα οποία διαθέτει η Βουλγαρία.

Το Κίεβο έχει ζητήσει από τη Δύση μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτουν ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Το ενδεχόμενο μεταφοράς τέτοιων αεροσκαφών από την Πολωνία είχε συζητηθεί στις αρχές Μαρτίου, ωστόσο οι ΗΠΑ δεν έδωσαν το «πράσινο φως» λόγω του ρίσκου να εκληφθεί από τη Ρωσία ως άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αποτελεί μέρος της στρατηγικής με την οποία η Ουάσιγκτον θέλει να απαντήσει στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: «Έπεται η Κούβα» – Ομιλία με αιχμές για τις στρατιωτικές επιτυχίες των ΗΠΑ

Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν

«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Ο αγώνας δρόμου για την καταστροφή του παράνομου προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν κορυφώνεται εν μέσω νέων πληγμάτων

Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr