ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομογένεια, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μαριούπολη, Νέα Ρωσία, Ουκρανία, Ρωσία,


















































DNA: Οι Έλληνες της Μέσα Μάνης μοναδική γενετική «νησίδα»
Με εκρηκτικό παρελθόν η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα
Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ - Το πόρισμα της Αρχής
Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία για την αμυντική συμμαχία των αρχαίων μας εθνών
Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου 

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Δημήτριο Παπανδρέου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε οδηγίες στον πρόξενό μας ώστε να διερευνηθεί άμεσα η βασιμότητα των πληροφοριών περί ύπαρξης ελληνικής καταγωγής ομογενών μεταξύ των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης την Τρίτη στο χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας και να παρασχεθεί κάθε αναγκαία βοήθεια στις οικογένειες των ελληνικής καταγωγής κατοίκων του πληγέντος χωριού.
Στην Ουκρανία, η ελληνική κοινότητα καταγράφει τις πρώτες της απώλειες με 7 νεκρούς και 17 τραυματίες, ύστερα από επίθεση με όλμους στο χωριό Σαρτανά. Η επίθεση έγινε από φιλορώσους αυτονομιστές, στον κεντρικό δρόμο του χωριού κοντά στο νεκροταφείο, την ώρα που κάτοικοι επέστρεφαν από κηδεία.
Το χωριό Σαρτανά θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Μαριούπολη, την πρώτη γραμμή του μετώπου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ύστερα από επικοινωνία με τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, έχει επιβεβαιωθεί ότι ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και Έλληνες.
Ο πρόξενός μας βρέθηκε στην περιοχή, την Τρίτη, αφού μετέβη με τον δήμαρχο του Σαρτανά Στέφανο Μάχσμα και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάντρα Προτσένκο στο Ταλακόφκα, το προκεχωρημένο σημείο του μετώπου. «Όλα ήταν ήσυχα εκείνη την ώρα, δεν υπήρχε ένταση» είπε στα «Νέα».























































