Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απαράδεκτη εμμονή από Γερμανία: «Εξισώνει» Ελλάδα και Τουρκία και λέει ότι πρέπει να τα βρουν

Απαράδεκτη εμμονή από Γερμανία: «Εξισώνει» Ελλάδα και Τουρκία και λέει ότι πρέπει να τα βρουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση για διάλογο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας παρά τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν απηύθυνε η αν. κυβερνητική εκπρόσωπος Κρ.Χόφμαν. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Χεμπεστράιτ.

Διευκρινήσεις από τη γερμανική κυβέρνηση ζητήθηκαν σήμερα στην κυβερνητική ενημέρωση σχετικά με την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Χεμπεστράιτ την προηγούμενη εβδομάδα για τα ελληνοτουρκικά, μετά τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αλλά και την πρωτοφανή λεκτική επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα ξαναμιλήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Στέφεν Χεμπεστράιτ κάλεσε την περασμένη Τετάρτη Ελλάδα και Τουρκία «να γεφυρώσουν τις μεταξύ τους διαφορές», μια δήλωση που ερμηνεύθηκε από πολλούς ως τήρηση ίσων αποστάσεων μεταξύ των δύο χωρών, την ώρα που συνεχίζονται οι υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο αλλά και η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Εξίσωση Ελλάδας-Τουρκίας;

Στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ απουσίαζε λόγω ασθενείας με κορωνοϊό ο Στέφεν Χεμπεστράιτ, στο θέμα ωστόσο επανήλθαν δημοσιογράφοι θέτοντας επίμονες ερωτήσεις.

Μετά από ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου, ο οποίος ρώτησε «σε ποιον απευθύνεται η έκκληση Χεμπεστράιτ», η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν δήλωσε αρχικά ότι «η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση και όσα λέγονται», απευθύνοντας επίσης έκκληση «για συννεόηση των δύο χωρών μέσω διαλόγου» ειδικά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η Κριστιάνε Χόφμαν επανέλαβε ουσιαστικά τα λεγόμενα Χεμπεστράιτ περί «διαλόγου» μεταξύ νατοϊκών εταίρων.

«Τα λόγια (του συναδέλφου μου) είναι σαφή, εξακολουθούν να ισχύουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κρ. Χόφμαν.

Δεν υπήρξε έτσι λοιπόν ούτε ανασκευή αλλά ούτε και «εμβάθυνση» σχετικά με τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στη διαμάχη των δύο χωρών.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος δεν θέλησε επίσης να σχολιάσει δημοσιογραφικές εκτιμήσεις περί «εξίσωσης» μιας χώρας που επιδεικνύει επιθετικότητα με την χώρα που τη δέχεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας από Πάτρα: Η κυβέρνηση καταρρέει και το γνωρίζουν και οι ίδιοι – Όλη η ομιλία

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Στεγαστικό: Τα έξι νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...