ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν,

















































Κύπρος: Τρομοκρατημένοι οι αποσχιστές Τουρκοκύπριοι (εξισλαμισμένοι-τουρκεμένοι Έλληνες) από τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ
Οι Αλαουίτες του Ισραήλ - Τα «τέκνα του Πλάτωνα» και «στρατιώτες» του Αγίου Γεωργίου από το 1981 έχουν ισραηλινή υπηκοότητα
Ο Ντ. Τραμπ «τελειώνει» τον Ζελένσκι: «Ήρθε η ώρα η Ουκρανία να αποκτήσει νέο πρόεδρο»
Σε σχέση ο Πασχάλης Τσαρούχας με την Κατερίνα Νοτοπούλου - Το έκανε γνωστό ο ηθοποιός
Γιατί το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν αποκάλυψε το κρυφό εμπόριο της Τουρκίας με το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «La Republique en marche» (LREM), άλλαξε επισήμως όνομα χθες, Σάββατο, κι έγινε «Αναγέννηση» (Renaissance).
Το κόμμα, που δημιουργήθηκε μόλις ένα χρόνο προτού ο Μακρόν εκλεγεί για πρώτη φορά στην προεδρία της Γαλλίας, το 2017, επανεφευρίσκει τον εαυτό του, την ώρα που ο ιδρυτής του δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία.
Τα μέλη του συνεδρίασαν χθες στο Καρουζέλ του Λούβρου, λίγα μέτρα από την Πυραμίδα όπου ο νεότερος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας γιόρτασε την πρώτη του νίκη του 2017.
«Χωρίς ενότητα, θα κερδίσουν τα άκρα», προειδοποίησε ο Μακρόν χθες, πλέον επίτιμος πρόεδρος του Renaissance, ο οποίος κέρδισε τον Μάιο στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία όμως κέρδισε το 42% των ψήφων.
Δηλαδή 2,6 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον β’ γύρο του 2017.
Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου το κόμμα έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.
Γενικός γραμματέας του κόμματος είναι ο Στεφάν Σεζουρνέ, 37 ετών, πρώην συνεργάτης του Μακρόν και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Renaissance στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.






















































