ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπάρακ Ομπάμα, Πεσμεργκά, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Τραγωδία στον Βόλο: Κάηκαν ζωντανές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με έκτακτο δελτίο των μέσων ενημέρωσης των Κούρδων, ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία άναψε το πράσινο φως και έτσι Κούρδοι Πεσμεργκά θα περάσουν μέσα από τα σύνορα της Τουρκίας για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το PKK στην Κομπάνι.
Αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη αφού για πρώτη φορά θα ενισχυθούν σημαντικά οι Κούρδοι μαχητές της Κομπάνι μετά από 34 ημέρες πολιορκίας.
Ανεξάρτητοι παρατηρητές σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία και ότι έρχεται μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Μπάρακ Ομπάμα με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν με δημόσιες δηλώσεις πριν από την συνομιλία επέμενε ότι δεν καταλάβαινε τι θέλουν οι ΗΠΑ στο ζήτημα της Συρίας και της Κομπάνι.
Εμείς από το Tribune σημειώναμε χαρακτηριστικά ότι στο τηλέφωνο ο Ομπάμα του “έδωσε να καταλάβει” και έτσι η Τουρκία για πρώτη φορά στην ιστορία της ενισχύει έστω και εμμέσως το PKK που το θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
Οι Πεσμεργά είναι ο στρατός των Κούρδων του Ιράκ, με τους οποίους η Τουρκία διατηρεί σχέσεις.
Έτσι ο Ερτνογάν πέφτει όλο και πιο βαθιά στην παγίδα που ο ίδιος έχει στήσει.























































