ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τουρκία,


















































48ωρη κακοκαιρία Erminio: «Ζόρικη και επικίνδυνη» - Πότε και που θα ξεσπάσει
Νίκος Δένδιας: Τέλος στις αυταπάτες - «Ούτε η ασφάλεια πλέον είναι δεδομένη ούτε η ειρήνη»
Antonis Samaras, Former Prime Minister of Greece: "Permanent Stationing of Greek and Allied Forces in Cyprus" - The former PM...
Τεχεράνη: 100.000 στρατιώτες κατέκλυσαν την πρωτεύουσα του Ιράν για την αποτροπή πραξικοπήματος
Φόβοι για χερσαίο πόλεμο: Η απεγνωσμένη εκστρατεία του Ιράν για τη στρατολόγηση πολιτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εκτενής ανάλυση της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) εστιάζει στα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εξοπλιστικές δαπάνες.
Σε αυτό το κομμάτι, όπως επισημαίνει, «η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας ακόμη και τις ΗΠΑ. Καμία άλλη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ δεν ξεπερνά με τόση σαφήνεια και συνέπεια τον στόχο που έθεσε το 2006 η Ατλαντική Συμμαχία να διατίθεται τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για τον αμυντικό προϋπολογισμό».
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο ανταποκριτής της εφημερίδας τονίζει ότι «οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν εύκολες, αλλά τους τελευταίους μήνες η ένταση έχει αυξηθεί, με τις απειλές να προέρχονται ξεκάθαρα από την πλευρά της Τουρκίας.
»Επανειλημμένα η Τουρκία έχει απειλήσει να εισβάλει σε ελληνικά νησιά στα ανοιχτά των τουρικών ακτών.
»Οι πολεμικές κραυγές δεν προέρχονται από κάποιους δευτεροκλασάτους.
»Ο ίδιος ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει ότι η Τουρκία “θα μπορούσε να έρθει ξαφνικά μια νύχτα” και να επιτεθεί στα νησιά, τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει “υπό ελληνική κατοχή”.
»Το ότι η Τουρκία έχει τη στρατιωτική ικανότητα να το πράξει θεωρείται δεδομένο, αν και πέρασε πολύς καιρός από το παράδειγμα της Κύπρου, το 1974, όταν η Τουρκία κατέλαβε το ένα τρίτο του νησιού σε σύντομο χρονικό διάστημα.
»Και δεν είναι μόνο ο Ερντογάν, που επιδίδεται σε πολεμικές ιαχές.
»Στο ίδιο μήκος κύματος θορυβούν ο κυβερνητικός του εταίρος, καθώς και ένα μέρος της αντιπολίτευσης».























































