Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Τουρκία: Εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία πρόκειται να γίνει σήμερα, Πέμπτη, το τελευταίο μέλος του ΝΑΤΟ που θα εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στη συμμαχία.

Η σχετική ψηφοφορία στο τουρκικό κοινοβούλιο έχει προγραμματιστεί για τις 2 μ.μ., σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το «πράσινο φως» του τουρκικού κοινοβουλίου θεωρείται σχεδόν βέβαιο, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από μήνες διαβουλεύσεων, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Ελσίνκι.

Η Φινλανδία, όπως και η γειτονική της Σουηδία, κατέθεσαν αιτήματα για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον περασμένο Μάιο, με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι αιτήσεις τους έγιναν δεκτές από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο του 2022, ωστόσο απαιτείται και η επικύρωση από τα κοινοβούλια όλων των μελών της συμμαχίας.

Η Τουρκία εμφανίζεται αρνητική στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Αγκυρα κατηγορεί τη Στοκχόλμη ότι προσφέρει καταφύγιο σε Κούρδους «τρομοκράτες», τους οποίους αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Χακάν Φιντάν λέει ότι το Ισραήλ επιδιώκει «πολυεθνική θρησκευτική σύγκρουση»

Ιρακινό Κουρδιστάν: Επίθεση με drones κατά της κατοικίας του Νετσιρβάν Μπαρζανί

Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη

Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr