Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30 ακόμα παιδιά απήγαγε η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

30 ακόμα παιδιά απήγαγε η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τριάντα ακόμα παιδιά απήγαγε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, που έρχονται να προστεθούν στα 219 κορίτσια που έχει απαγάγει η οργάνωση και κρατάει από τον Απρίλιο, αλλά και πολλές άλλες απαγωγές τον τελευταίο καιρό.

Η Μπόκο Χαράμ εισέβαλε την Παρασκευή στην πόλη Μάφα, στην πολιτεία Μπόρνο, και μέχρι το Σάββατο είχαν απαγάγει 30 αγόρια και κορίτσια, λένε οι τοπικοί άρχοντες.

Η είδηση της απαγωγής δεν μεταφέρθηκε γρήγορα, λόγω έλλειψης τηλεπικοινωνιών στην περιοχή, καθώς οι κεραίες και οι πύργοι έχουν καταστραφεί τα τελευταία 5 χρόνια διαμάχης της Μπόκο Χαράμ με την κυβέρνηση της Νιγηρίας.

“Τις 2 τελευταίες μέρες, αντάρτες της Μπόκο Χαράμ εισέβαλαν στη Μάφα και απήγαγαν 30 αγόρια, ηλικίας 13 ετών και άνω, και κορίτσια, ηλικίας 11 και άνω”, δήλωσε ο τοπικός αντιπρόσωπος της κυβέρνησης στη Μάφα, Σετίμα Μάινα (Shettima Maina).

“Τα πήγανε στο στρατόπεδό τους και πιστεύουμε ότι θα τα χρησιμοποιήσουν ως στρατιώτες”, πρόσθεσε ο Μάινα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 60 γυναίκες και κορίτσια από χριστιανικά χωριά, σύμφωνα με κατοίκους και τοπικούς άρχοντες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επικεφαλής Βόρειας Διοίκησης IDF: 750 μέλη της Χεζμπολάχ νεκρά στις νέες συγκρούσεις

«Σε πλήρη ισχύ»: Ο Νετανιάχου διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί τερματισμού του πολέμου

Το Ισραήλ καλεί σε επιστράτευση 400.000 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)

Το Ισραήλ διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ, δηλώνει ο αρχηγός του στρατού

Ισραήλ: «Μόλις ξεκίνησε» η εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr