ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ για προφυλάκιση Φρέντι Μπελέρη: Ο Μητσοτάκης να απολογηθεί στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό

ΣΥΡΙΖΑ για προφυλάκιση Φρέντι Μπελέρη: Ο Μητσοτάκης να απολογηθεί στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψήφιου της Ομόνοιας για τη θέση του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μία μέρα πριν τις τοπικές εκλογές χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες και ερωτήματα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

«Ειδικά, δε, μετά τη συστηματική, δημόσια στοχοποίησή του από την αλβανική κυβέρνηση», προσθέτει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ».

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως «το μήνυμα, όμως, πρέπει να είναι σαφές: προϋπόθεση για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας είναι να σεβαστεί το κράτος δικαίου, καθώς και τα περιουσιακά δικαιώματα και δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας – κριτήρια που αποτυπώθηκαν για πρώτη φορά ρητά σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου ΕΕ της 18/6/2019, μετά από αγώνα της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Τονίζει επιπλέον ότι «οι ελληνοαλβανικές και οι ευρωαλβανικές σχέσεις μπορούν να προχωρήσουν μόνο σε αμοιβαία επωφελή βάση, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και συντεταγμένου διαλόγου, απέναντι σε λογικές εθνικισμού, χωρίς μαξιμαλισμούς και προκλήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει καταληκτικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, διότι αντί να επενδύσει σε έναν συντεταγμένο, αμοιβαία επωφελή ελληνοαλβανικό διάλογο, διεκδικώντας απτή πρόοδο στα δικαιώματα της μειονότητας, προτίμησε να κάνει φιέστες με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας με στόχο επικοινωνιακά και πολιτικά οφέλη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ με Ελλάδα και Κύπρο για αμυντική και γεωπολιτική σταθερότητα στην Ανατ. Μεσόγειο – Μαζί στον τομέα της ενέργειας

Δημοσκόπηση Metron: ΝΔ 25,1%, ΕΛΑΣ 13,1%, ΠΑΣΟΚ 10,5% – Σε λάθος πορεία η χώρα λένε 2 στους 3

Ακόμα ένας Έλληνας της Συρίας δολοφονήθηκε από τους «μπάτσους» του καθεστώτος – Οι Έλληνες της Συρίας ζητάνε διπλωματική αλληλεγγύη από Ελλάδα και Κύπρο

Τσίπρας: «Ή εμείς ή κανείς» – Μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Μητσοτάκη! «Είπε ψέματα» – «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν δικαιολογείται να υπερβαίνει τα 1,4 ευρώ το λίτρο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...