Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πακιστάν: Όχλος μουσουλμάνων επιτέθηκε σε χριστιανούς – Πυρπόλησαν εκκλησίες, πλιάτσικο σε σπίτια

Πακιστάν: Όχλος μουσουλμάνων επιτέθηκε σε χριστιανούς – Πυρπόλησαν εκκλησίες, πλιάτσικο σε σπίτια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πλήθος μουσουλμάνων επιτέθηκαν την Τετάρτη 16 Αυγούστου σε χριστιανική κοινότητα στο ανατολικό Πακιστάν, προκαλώντας ζημιές σε αρκετές εκκλησίες και βάζοντας φωτιά σε δεκάδες σπίτια αφού κατηγόρησαν μέλη της ότι βεβήλωσαν το Κοράνι, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία και δήλωσαν ηγέτες της κοινότητας.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην πόλη Τζαρανουάλα της περιοχής Φαϊζαλαμπάντ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Ναβίντ Άχμαντ.

Ένα βίαιο πλήθος επιτέθηκε στην κοινότητα αφού δύο χριστιανοί κατηγορήθηκαν για βλασφημία, είπε.

Το σημείο αποκλείστηκε καθώς η Αστυνομία προσπαθούσε να διαπραγματευθεί με το πλήθος, δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχιακής Αστυνομίας Ουσμάν Ανουάρ στον αγγλόφωνο ιστότοπο Dawn.com.

Μια μεγάλη εκκλησία και ορισμένες μικρότερες βανδαλίστηκαν, είπε.

Δεκάδες άνθρωποι απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο εκεί κοντά.

Η τοπική διοίκηση κάλεσε παραστρατιωτικές μονάδες για να αντιμετωπίσουν το βίαιο πλήθος και να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο, σύμφωνα με κυβερνητική διαταγή που είδε το Reuters.

Χριστιανός ηγέτης, ο Άχμαλ Μπάτι, είπε πως το πλήθος πυρπόλησε τουλάχιστον πέντε εκκλησίες και απέσπασε πολύτιμα αντικείμενα πλιατσικολογώντας σπίτια που είχαν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους όταν ιμάμηδες έκαναν ανακοινώσεις σε τεμένη υποκινώντας τον όχλο.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκκλησίες, όπως επίσης και σπίτια και προσωπικά αντικείμενα, να καίγονται.

Η βλασφημία τιμωρείται με θάνατο στο Πακιστάν και αν και κανείς δεν έχει εκτελεστεί, πολλοί κατηγορούμενοι έχουν λιντσαριστεί από οργισμένα πλήθη.

Οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε πως οι κατηγορίες για βλασφημία χρησιμοποιούνται επίσης ψευδώς προκειμένου να εξεγείρουν τα πλήθη.

Εκατοντάδες άνθρωποι αργοσβήνουν στις φυλακές έπειτα από κατηγορίες για βλασφημία καθώς οι δικαστές αναβάλλουν συχνά τις δίκες, φοβούμενοι αντίποινα αν θεωρηθούν πολύ επιεικείς, όπως λένε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί του Ισλαμαμπάντ με τουλάχιστον 31 νεκρούς

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στο Ισλαμαμπάντ – Τουλάχιστον 31 νεκροί

Προστατεύοντας την Ευρώπη – Αποκαλύπτοντας την αυξανόμενη απειλή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Η Σαουδική Αραβία στο πλευρό του Κατάρ και της Τουρκίας, ενώ οι εντάσεις με τα ΗΑΕ κορυφώνονται

Ηγέτης αίρεσης που εξώθησε 400 άτομα στον λιμό για να «συναντήσουν τον Ιησού» οργάνωνε θανάτους μέσα από το κελί του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr