ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το Αζερμπαϊτζάν απαίτησε από το Ισραήλ να ανακαλέσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία - Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ
Σε τροχιά ολοκληρωτικού πολέμου Ισραήλ και Ιράν
Η Κίμπερλι εκτίμησε ιδιαίτερα την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Αλέξη Τσίπρα για μία ευημερούσα Ανατολική Μεσόγειο
Σοκ στη Γερμανία: 6 νεκροί από πυροβολισμούς σε δομή κοινωνικής πρόνοιας - Συνελήφθησαν οι δράστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τα 808.000 στρέμματα ξεπερνούσε έως τη Δευτέρα 28/8, το μεσημέρι, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των φωτιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, βάσει ανάλυσης του Meteo επί των νεότερων δορυφορικών δεδομένων που έγιναν σήμερα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η οπτικοποίηση της καμένης έκτασης πραγματοποιήθηκε από την μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Βάσει των συγκεκριμένων στοιχείων, πρόκειται για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, δίνουν οι δυνάμεις Πυρόσβεσης.
Καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά σε νέα τμήματα του δάσους.
Τη Δευτέρα κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον Έβρο, όπου άρχισε η καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων.
Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.
Κυβερνητική σύσκεψη για την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί, στις 11.00.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Την προσεχή Πέμπτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα των πυρκαγιών.
Το θέμα θα συζητηθεί και στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου.
Την ίδια μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ρόδο, η οποία δέχθηκε βαρύ πλήγμα από τις πυρκαγιές τον Ιούλιο.























































