ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΛΙΑΜΕΠ, Μετανάστες,


















































Η πατρίς εν κινδύνω* από το «εκσυγχρονιστικό» δίκτυο
Νικόλας Φαραντούρης: «Δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε όλοι ίδιοι»
Ο Γιώργος Καραμέρος παραιτήθηκε από βουλευτής και από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο πρώτος που ακολούθησε το παράδειγμα Τσίπρα
Ιράν-κηδεία Χαμενεΐ: Χιλιάδες σιίτες θρηνούν για τον ηγέτη τους
Τραμπ: «Υπάρχει μια αναβίωση της κομμουνιστικής απειλής στο έδαφός μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ, η κρατική πολιτική για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης στην Ελλάδα κρίνεται αναποτελεσματική και ακριβή.
Η έκθεση του ΕΛΙΑΜΕΠ έχει τίτλο “Αξιολογώντας τη σχέση κόστους-αποτελέσματος των πολιτικών ελέγχου της παράτυπης μετανάστευσης στην Ελλάδα” και εκπονήθηκε από την ομάδα του ιδρύματος στο πλαίσιο του προγράμματος MIDAS.
Από την έκθεση αυτή προκύπτει ότι οι βασικοί πυλώνες αυτής της πολιτικής (ασφυκτικός έλεγχος συνόρων, αστυνομικές επιχειρήσεις-σκούπα, κέντρα κράτησης και αναγκαστικές επιστροφές μεταναστών) έχουν αποτύχει να περιορίσουν αισθητά την παράτυπη μετανάστευση, και πολύ περισσότερο να προσεγγίσουν τον διακηρυγμένο στόχο της εξάλειψης της παράτυπης μετανάστευσης, ενώ τονίζει ότι απαιτούνται αλλαγές που θα εξασφαλίσουν μικρότερο κόστος, καλύτερη κατανομή κονδυλίων, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και κυρίως θα είναι συμβατές με τα ανθρώπινα δικαιώματα.























































