ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,


















































Τουρίστες στη Σκιάθο έφαγαν σε ταβέρνα τσιπούρα και αρνίσια παϊδάκια κι έφυγαν κάνοντας φασαρία δίχως να πληρώσουν
Δημοσκόπηση Marc: 26,8% η ΝΔ, 14,3% η ΕΛ.Α.Σ. - «Καίει» την κυβέρνηση η ακρίβεια
Μετά από τέσσερις ημέρες δοκιμών η ελληνική φρεγάτα «Φορμίων» πίσω στο ναυπηγείο της Naval Group
Πετράλωνα: Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία - Συλλήψεις, έρευνες στα συντρίμμια και δραματικές μαρτυρίες
Τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα - Ένας νεκρός στο Δερβένι και μπαράζ εκκενώσεων από το 112
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κατηγορηματικό «όχι» στη διεξαγωγή κάθε διαπραγμάτευσης για την ανταλλαγή ομήρων λέει η Χαμάς, που ζητά τερματισμό του πολέμου που η παλαιστινιακή οργάνωση ξεκίνησε όπως και το άνοιγμα διαβάσεων για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής Χαμάς τόνισε ότι όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η οργάνωση απορρίπτει κάθε μορφής διαπραγμάτευση.
«Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή οποιασδήποτε μορφής διαπραγμάτευσης για την ανταλλαγή κρατουμένων όσο συνεχίζεται ο πόλεμος γενοκτονίας του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπάσεμ Ναΐμ.
«Είμαστε ωστόσο ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που συμβάλλει στον τερματισμό της επίθεσης στον λαό μας και το άνοιγμα των διαβάσεων για την εισαγωγή βοήθειας και την παροχή ανακούφισης στον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσοκ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια ακόμη συμφωνία εκεχειρίας, με ξένη διαμεσολάβηση, στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να απελευθερωθούν όμηροι της Χαμάς και να δοθεί περισσότερη βοήθεια στη Γάζα.
Η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς τον προηγούμενο μήνα διήρκησε επτά μέρες και 105 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Λωρίδα της Γάζας και Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν από ισραηλινές φυλακές.
«Το Ισραήλ είναι έτοιμο για άλλη μια ανθρωπιστική παύση και πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η απελευθέρωση ομήρων», είπε ο Χέρτσοκ σε μια συνάντηση πρεσβευτών.
«Και η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον (ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία) Σινουάρ και στην (υπόλοιπη) ηγεσία της Χαμάς», τόνισε.























































