Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Τουρκία να χρησιμοποιήσει διπλωματία και όχι βία”

“Η Τουρκία να χρησιμοποιήσει διπλωματία και όχι βία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες για την ενέργεια εντός των υδάτων της και ελπίζουν πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τη διπλωματία, και όχι τη βία, για να επιλύσει τη διάφορα που προέκυψε αναφορικά με τους φυσικούς πόρους, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την ενεργειακή διπλωματία Άμος Χόχσταϊν σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Foreign Policy.

Ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματούχος στα θέματα ενέργειας, βρέθηκε στην Κύπρο την Τρίτη για να συζητήσει τις ελπίδες της χώρας να καταστεί ένας περιφερειακός ενεργειακός παράγοντας, καθώς και τις τουρκικές προκλήσεις σχετικά με τις εργασίες εξόρυξης φυσικού αερίου.

Ο Άμος Χόχσταϊν είπε ότι ο ενεργειακός πλούτος που βρέθηκε πρόσφατα στην Κύπρο, θα πρέπει να προσφέρει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων.

«Αν όλοι δουν τί είναι προς το συμφέρον τους, νομίζω ότι θα διαπιστωθεί ότι υπάρχει πολύ περισσότερο κοινό έδαφος για να επιτευχθεί μια σημαντική ανακάλυψη σχετικά με το πολιτικό αδιέξοδο», επεσήμανε o Άμος Χόχσταϊν σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προετοιμάζουν οι ΗΠΑ χερσαία επιχείρηση στο εσωτερικό του Ιράν;

Κάθε κράτος πληρώνει το τίμημα της ιρανικής επιθετικότητας, δηλώνει ο Δρ Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ στην κυβέρνηση Τραμπ

Ανώτατος Ιρανός αξιωματούχος ξεσπά: «Ακραία η αμερικανική πρόταση»

Αραγτσί: Το Ιράν θα συνεχίσει να πολεμά τις ΗΠΑ, δεν θα διαπραγματευτούμε

Ιστορική στιγμή στον Λευκό Οίκο: Ανθρωποειδές ρομπότ περπατά στο πλευρό της Μελάνια Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr