ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δημοσιογράφοι Σεργκέι Καρέλιν και Κονσταντίν Γκαμπόφ συνελήφθησαν στη Ρωσία με την κατηγορία της συνεργασίας με την ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι, μεταδίδει το Associated Press.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ κατηγορούνται ότι ετοίμασαν υλικό για το κανάλι YouTube που ιδρύθηκε από το Ναυτικό Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Τα δικαστήρια αποφάσισαν να θέσουν υπό κράτηση τον Καρέλιν και τον Γκαμπόφ για τουλάχιστον δύο μήνες -μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας και της εκδίκασης των υποθέσεων τους.

Αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 2 έως 6 ετών για «συμμετοχή σε εξτρεμιστική οργάνωση».

Ο δημοσιογράφος και εικονολήπτης Γκαμπόφ, ο οποίος κρατείται στη Μόσχα, εργάστηκε για πολλούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η έρευνα πιστεύει ότι ο Καρέλιν συνεργάστηκε με την FBK, η οποία χαρακτηρίζεται ως «εξτρεμιστική οργάνωση» στη Ρωσία, και την ομάδα του Ναβάλνι.

Ο Καρέλιν, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα -Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ-, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Μούρμανσκ.

Ο άνδρας εργάστηκε για μια σειρά εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του Assciated Press.

Υπήρξε επίσης εικονολήπτης στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης Deutsche Welle μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με την εκδοχή της ρωσικής έρευνας, ο Καρέλιν τράβηξε βίντεο για το κανάλι YouTube «Navalnyi LIVE».

Και οι δύο συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

To Associated Press είπε ότι «ανησυχεί πολύ» για την κράτηση του βιντεοδημοσιογράφου Καρέλιν και «αναζητούν πρόσθετες πληροφορίες».

Το Reuters δεν σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τον Γκαμπόφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιράν: Η εφημερίδα «όργανο» του καθεστώτος ΑΠΑΙΤΕΙ ο Τραμπ να δικαστεί στην Τεχεράνη

Πούτιν: Θα αντιμετωπίσουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του εδάφους και των υποδομών μας

Τουρκία: Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου μετά τον αποκλεισμό δημοσιογράφων από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έπληξε με πυραύλους ρωσικό εργοστάσιο αμυντικής βιομηχανίας (βίντεο)

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr