ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τρίτη 30/4 ότι 185 οικογένειες, που πιστεύεται ότι είναι απομεινάρια του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), επαναπατρίστηκαν στη Μοσούλη από έναν καταυλισμό που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Η επιστροφή αυτών των οικογενειών, όλες ιρακινής καταγωγής, αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της ομοσπονδιακής ιρακινής κυβέρνησης να διαλύσει τον καταυλισμό, γνωστό ως στρατόπεδο αλ Χολ.

Αυτός ο καταυλισμός φιλοξενεί επί του παρόντος χιλιάδες άτομα που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, κυρίως από Ιρακινούς και Σύρους.

Σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μετεγκατάσταση πρόσθετων ομάδων υπολειμμάτων του Ισλαμικού Κράτους από τον καταυλισμό Αλ Χολ στον στρατόπεδο Αλ Τζέντα, που βρίσκεται στη νότια Μοσούλη.

Η επαναφορά μελών οικογενειών που είναι ύποπτα ότι εμπλέκονται με το Ισλαμικό Κράτος έχει προκαλέσει διαφωνίες στο Ιράκ.

Οι άνθρωποι ανησυχούν επειδή το Ισλαμικό Κράτος συνήθιζε να ελέγχει περιοχές εκεί μέχρι το 2017.

Πολλοί ντόπιοι δεν θέλουν αυτές οι οικογένειες να επιστρέψουν, δείχνοντας πώς η κυβέρνηση πρέπει να συνδυάσει τα διεθνή της καθήκοντα με τις τοπικές ανησυχίες.

Αλλά εξακολουθούν να προσπαθούν σκληρά να φέρουν αυτές τις οικογένειες πίσω και να τις βοηθήσουν να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου κατά Ευρώπης για κατευνασμό των τζιχαντιστών

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι τύραννος, απειλεί την Ελλάδα, κατέχει τη βόρεια Κύπρο – Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία της Ελλάδας είναι σημαντικές για το Ισραήλ»

Αυστραλία: 65χρονος κατηγορείται ως προπαγανδιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS)

Εξοντώθηκε οπλαρχηγός της Χαμάς που κρατούσε εφτά ομήρους στην Πόλη της Γάζας

Ακόμα ένας Έλληνας της Συρίας δολοφονήθηκε από τους «μπάτσους» του καθεστώτος – Οι Έλληνες της Συρίας ζητάνε διπλωματική αλληλεγγύη από Ελλάδα και Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr