Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γκορντάνα επιμένει ότι θα μιλάει για «Μακεδονία»

Η Γκορντάνα επιμένει ότι θα μιλάει για «Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληραίνει τη στάση της η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία δηλώνει ότι στις δημόσιες εμφανίσεις της έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία». Δικαίωμα προφανώς δεν έχει.

Σκληραίνει τη στάση της η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία δηλώνει ότι στις δημόσιες εμφανίσεις της έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία».

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της η πρόεδρος της Μακεδονίας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» σημειώνει το γραφείο της Γκορντάνα Σιλιάνοφκσα.

Στη συνέχεια όμως, στην ανακοίνωση από το γραφείο της αναφέρεται πως θα τηρήσει την χρήση της επίσημης συνταγματικής ονομασίας.

«Το επίσημο κείμενο του όρκου, όπως αυτό ετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής, υπογράφηκε με τη συνταγματική ονομασία της χώρας, όπως ορίζει το Σύνταγμα», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, το υπουργείο εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας την «άδειασε».

Σε ανακοίνωσή του καλεί σε επαγρύπνηση όλους τους πολιτικούς, ειδικά τους εκλεγμένους.

Για παράνομη και ανεπίτρεπτη πρωτοβουλία έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπήρξε ομοβροντία διεθνών αντιδράσεων, μεταξύ άλλων, από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Στην Αλβανία νεο-οθωμανοί εθνοϊσλαμιστές διαδίδουν φαντασιοπληξίες και «φλερτάρουν» με τις συνέπειες

«Στρατιωτική Σένγκεν»: Ευρωπαϊκοί διάδρομοι για τη μετακίνηση στρατευμάτων

Το Μαυροβούνιο αναστέλλει το καθεστώς απαλλαγής βίζας για τους Τούρκους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...