ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βηρυτός, Διπλωματικό Σώμα, Ιράν, Ισραήλ, Λίβανος, Παλαιστίνη, Πρεσβεία Σαουδικής Αραβίας, Σαουδική Αραβία, Χεζμπολάχ,


















































Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 - Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ - Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στη Βηρυτό κάλεσε την Κυριακή 4/8 τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο «αμέσως», εν μέσω φόβων κλιμάκωσης και μιας αναμενόμενης ιρανικής απάντησης στον σκοτωμό του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.
Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο παρόμοια προτροπή της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στη Βηρυτό.
Η πρεσβεία «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των γεγονότων στο νότιο Λίβανο και ανανεώνει την έκκλησή της προς τους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας να εγκαταλείψουν το λιβανικό έδαφος αμέσως σε συμμόρφωση με την απόφαση για απαγόρευση ταξιδιών στον Λίβανο», ανέφερε την Κυριακή ανάρτηση της πρεσβείας στο «X».
Οι εντάσεις έχουν εκτοξευθεί στην περιοχή μετά την εξολόθρευση της Χανίγιε στην Τεχεράνη την Τετάρτη 31/7, μια ημέρα μετά το ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό που σκότωσε τον Φουάντ Σουκρ, ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της λιβανικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ.
Το Ιράν αναμένεται να απαντήσει σε αντίποινα.
Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ, μία σύμμαχος της Χαμάς στον Λίβανο που υποστηρίζεται από το Ιράν, ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά διασυνοριακά πυρά από τότε που η επίθεση της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.























































