Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν εκλέγει διάδοχο του Σινουάρ η Χαμάς – Θα διοικείται προσωρινά από πενταμελή επιτροπή που εδρεύει στο Κατάρ

Δεν εκλέγει διάδοχο του Σινουάρ η Χαμάς – Θα διοικείται προσωρινά από πενταμελή επιτροπή που εδρεύει στο Κατάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Χαμάς, ο ηγέτης της οποίας Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό, θα διοικείται προσωρινά από μια επιτροπή που θα εδρεύει στο Κατάρ, μέχρι να εκλεγεί κάποιος διάδοχος, ανέφεραν τη Δευτέρα 21/10 δύο πηγές προσκείμενες στην παλαιστινιακή οργάνωση.

«Η προσέγγιση της διοίκησης της Χαμάς είναι να μην ορίσει διάδοχο του αποθανόντος ηγέτη, του μάρτυρα Γιαχία Σινουάρ, πριν από τις επόμενες “εκλογές” του κινήματος, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες» ανέφερε μία από τις πηγές, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εκλογές αυτές πρόκειται να διεξαχθούν τον προσεχή Μάρτιο.

Ο Γιαχία Σινουάρ, που ορίστηκε ηγέτης της Χαμάς μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε, τον περασμένο Ιούλιο, σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η πενταμελής επιτροπή που ορίστηκε τον Αύγουστο, μετά τη δολοφονία του Χανίγιε, για να διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων, λόγω της δυσκολίας που υπήρχε στην επικοινωνία με τον Σινουάρ στη Γάζα, «θα αναλάβει τη διοίκηση της οργάνωσης», σύμφωνα με πηγή.

Η επιτροπή εδρεύει στην Ντόχα και αποτελείται από εκπροσώπους της οργάνωσης για τη Λωρίδα της Γάζας (Χαλίλ αλ Χάγια), την κατεχόμενη Δυτική Όχθη (Ζάχερ Τζαμπαρίν) και τη διασπορά (Χαλέντ Μεσάαλ), καθώς και του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Σούρα (Μοχάμεντ Νταρουίς) και τον γραμματέα του πολιτικού γραφείου που παραμένει ανώνυμος για λόγους ασφαλείας, πρόσθεσε.

Άλλη πηγή της Χαμάς διαβεβαίωσε ότι τα ηγετικά στελέχη συζήτησαν την πιθανότητα να ορίσουν έναν πολιτικό ηγέτη, χωρίς να ανακοινώσουν το όνομά του, αλλά το απέκλεισαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr