ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν - «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα... κοσμητικά
Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά - Ποια είναι η
ΟΗΕ - Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στον πόλεμο με τις ΗΠΑ
Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ διηγήθηκε πώς η Μοσάντ «εντόπισε» τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Συρίας
Τσίπρας: «Ή εμείς ή κανείς» - Μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 5ης Δεκεμβρίου 2024, εξέλεξε τον Ακαδημαϊκό κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ομότιμο Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως Αντιπρόεδρό της για το έτος 2025.
Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το ίδιο έτος θα είναι ο Ακαδημαϊκός και Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλης Τιβέριος.
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος (Ph.D. Πανεπιστήμιο Columbia, 1972) είναι Ομότιμος Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2014, καθώς και Γραμματεύς επί των Πρακτικών της Ακαδημίας από το 2021.
Έχει διατελέσει Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman, [2003-2013]), πρώτος Συνήγορος του Πολίτη στην Ελλάδα (1998-2003) και Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (1998-2003).
Από το 2012 έως το 2022 υπηρέτησε ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης (Bruges).
Είναι επίτιμος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου (2015) και του American College of Greece (2011).
Έχει παρασημοφορηθεί από τους Προέδρους της Γαλλίας (Λεγεώνα της Τιμής-2014), Πολωνίας (Χρυσούς Σταυρός Αξίας-2010) και Ελλάδας (Τάγμα του Φοίνικος-2004).
Οι δημοσιεύσεις του εστιάζονται στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το θεσμό του ombudsman, τη δημόσια διοίκηση, καθώς και τη σχέση πολιτικής και πολιτισμού.























































