ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Ελληνική Ομογένεια, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κύπρος,


















































Ξέφυγε ο τουρκεμένος Κούρδος γενίτσαρος Φιντάν κι απείλησε με πόλεμο το Ισραήλ
Νετανιάχου: Η Βρετανία είναι η πρώτη ισλαμική δημοκρατία που διαθέτει πυρηνικά όπλα
Λαβρόφ: «Η Τουρκία καταλαβαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ»
Δεκαπενταύγουστος: Τι ισχύει για καταστήματα και σούπερ μάρκετ Σάββατο και Κυριακή
Χαλκιδική: Άγριος ξυλοδαρμός οδηγού απορριμματοφόρου από Σέρβους τουρίστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ηγετικά στελέχη της ομάδας προώθησης ελληνικών θεμάτων (Hellenic Caucus) στο Κογκρέσο των ΗΠΑ κατέθεσαν νομοθετική πρωτοβουλία με στόχο τη μόνιμη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η πλήρης εξάλειψη των περιορισμών και αποκλεισμών που αφορούν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και την πώληση αμυντικού εξοπλισμού στην Κύπρο.
Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη προχωρήσει στην άρση του εμπάργκο, το υφιστάμενο καθεστώς απαιτεί την ετήσια ανανέωσή της.
Αυτή η διαδικασία δημιουργεί δυσκολίες στον μακροπρόθεσμο αμυντικό σχεδιασμό της Κύπρου.
Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία επιδιώκει τη μόνιμη άρση του εμπάργκο, γεγονός που αναμένεται να διευκολύνει την απόκτηση αμερικανικών οπλικών συστημάτων από την Κύπρο και να ενισχύσει περαιτέρω τις αμυντικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Λευκωσίας.























































