ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αμοργός, Ελληνικά Νησιά, Κυκλάδες, Κώστας Παπαζάχος, Νησιά Αιγαίου, Σαντορίνη, Σεισμός,


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο - Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της
Το Ιράν επιστρατεύει παιδιά από 12 ετών στον εν εξελίξει πόλεμο
Εγιάλ Ζαμίρ: Προειδοποίηση για «κατάρρευση» των IDF «εκ των έσω» λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού
Ισπανία: Έπεσε στο 1,57 ευρώ το λίτρο η βενζίνη μετά τη μείωση του ΦΠΑ - Μείωση φόρων και στο ρεύμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής και Σεισμολογίας, Κώστα Παπαζάχο, η κατάσταση στη Σαντορίνη παρουσιάζει βελτίωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ισχυρότερου σεισμού.
Ο καθηγητής ανέφερε ότι η σεισμική δραστηριότητα επικεντρώνεται στο ρήγμα της Ανύδρου, περίπου 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης, και υπάρχει πιθανότητα για σεισμό έως 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ωστόσο, τόνισε ότι το νησί είναι σε θέση να αντέξει έναν τέτοιο σεισμό, με περιορισμένες επιπτώσεις, κυρίως σε παλαιά ή κακοσυντηρημένα κτίρια.
Ο κ. Παπαζάχος παρομοίασε την απόσταση της Σαντορίνης από το ρήγμα με εκείνη του Ηρακλείου από τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου, όπου το Ηράκλειο υπέστη ελάχιστες ζημιές.
Επιπλέον, σημείωσε ότι, ενώ η κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα, δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης καθησυχασμός, καθώς υπάρχει ακόμη ένα τμήμα του ρήγματος που δεν έχει ενεργοποιηθεί.
Συνολικά, η κατάσταση στη Σαντορίνη φαίνεται να εξελίσσεται θετικά, με τις αρχικές ανησυχίες να μειώνονται, αλλά η παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας συνεχίζεται.























































