ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η τουρκική εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων BMC υπέγραψε σύμβαση με την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) στις 24 Φεβρουαρίου 2025, για την προμήθεια 29 τροχοφόρων οχημάτων μάχης ALTUĞ 8×8 στη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας.
Η συμφωνία αποτελεί μέρος του Προγράμματος Οχημάτων Νέας Γενιάς με Πυροβόλο 35 χιλιοστών και περιλαμβάνει υπηρεσίες Ολοκληρωμένης Υποστήριξης Υλικοτεχνικής Υποδομής (Integrated Logistics Support – ILS) για τον στόλο.
Το ALTUĞ 8×8 είναι ένα θωρακισμένο όχημα μάχης επόμενης γενιάς, σχεδιασμένο για να παρέχει βελτιωμένη κινητικότητα, ισχύ πυρός και προστασία σε σύγχρονες συνθήκες πεδίου μάχης.
Είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 35 χιλιοστών, προσφέροντας ενισχυμένη ισχύ πυρός κατά εναέριων και επίγειων απειλών.
Το όχημα ενσωματώνει προηγμένη θωράκιση, συστήματα επίγνωσης της κατάστασης και δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, καθιστώντας το μια ευέλικτη πλατφόρμα για διαφορετικά σενάρια μάχης.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, η BMC θα παραδώσει τα 29 οχήματα ALTUĞ 8×8 μαζί με υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης, εξασφαλίζοντας συντήρηση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για τις Χερσαίες Δυνάμεις της Τουρκίας.
Το ALTUĞ 8×8 αναμένεται να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα στη μάχη, την επιβιωσιμότητα και την τακτική υπεροχή τόσο σε συμβατικά όσο και σε ασύμμετρα περιβάλλοντα πολέμου.























































