ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Πύραυλοι Patriot,


















































Έρχεται στην Ελλάδα το ισχυρό κύμα καύσωνα που «καίει» την Ευρώπη
Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, αντέχει ακόμη η ΝΔ, πέφτει συνεχώς το ΠΑΣΟΚ
«Κακά δαιμόνια» έχουν παρεισφρήσει στο «μόρφωμα» της Καρυστιανού - Ήρθε η ώρα του «εξορκισμού»
DW: Ο λόγος που μόλις 6% των γερμανικών νοικοκυριών έχουν κλιματιστικά στα σπίτια τους
Εκτεταμένες καταστροφές στην αμερικανική ναυτική βάση του Μπαχρέιν από ιρανικά πλήγματα - Στα 400 εκατ. δολάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε διάψευση πληροφοριών που μετέδωσε το Reuters περί ενδεχόμενης προμήθειας συστήματος «Patriot» από την Ελλάδα στην Ουκρανία προχώρησε το Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «δεν υφίσταται ζήτημα προμήθειας από την Ελλάδα συστήματος “Patriot” προς την Ουκρανία».
Νωρίτερα, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συγκαταλέγονται μεταξύ των πιθανών συμμάχων που θα προμηθεύσουν με συστήματα αεράμυνας «Patriot» την Ουκρανία.
Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα, οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας βρίσκονται σε συζητήσεις για την προμήθεια πρόσθετων τέτοιων συστημάτων προς το Κίεβο και στοχεύουν στην επίτευξη συμφωνίας πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα τέλη Ιουνίου.
Η Ουκρανία, σημείωνε το Reuters, αναζητεί –ολοένα και πιο απεγνωσμένα- περισσότερα «Patriot», με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δηλώνει στο CBS News τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να αγοράσει 10 τέτοια αμερικανικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας που είναι ζωτικής σημασίας για την κατάρριψη ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές του Ukrainian Defence Express, από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Ουκρανία διέθετε επτά πλήρως λειτουργικά συστήματα Patriot.
























































