ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Άχμεντ αλ-Σάρα | Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι, Ιράκ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS),


















































Ιωάννα Γκελεστάθη: Παραιτήθηκε από τη ΝΔ για... «την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη της»
ΕΚΠΟΙΖΩ: Δικαστικό «στοπ» στη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς - Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας
Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ
ΣΕΑΑ: Ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την ΕΕ έχουν «γυρισμένα» χιλιόμετρα
Tουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε το Ocean link που ποντίζει καλώδιο μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω 

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η απόφαση του τζιχαντιστή μεταβατικού προέδρου της Συρίας, Αχμάντ αλ-Σαράα, να μην παραστεί στην επερχόμενη Αραβική Σύνοδο στη Βαγδάτη «έρχεται εν μέσω σημαντικών πολιτικών και κοινωνικών εντάσεων στο Ιράκ», δήλωσε την Πέμπτη 15/05 Ιρακινός πολιτικός αναλυτής.
Μιλώντας στο North Press, ο Ιμπραήμ αλ-Σαράτζ εξήγησε:
«Υπάρχει έντονη αντίθεση, τόσο από την κοινή γνώμη όσο και από το κοινοβούλιο, στη συμμετοχή του αλ-Σαράα στη σύνοδο της Βαγδάτης, δεδομένου του τρέχοντος περιφερειακού κλίματος και του εσωτερικού πολιτικού τοπίου του Ιράκ».
Αρκετές ιρακινές πολιτικές παρατάξεις έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την παρουσία του αλ-Σαράα, επικαλούμενες κατηγορίες ότι καταζητείται από τη Δικαιοσύνη του Ιράκ για υποθέσεις που σχετίζονται με «τρομοκρατία».
Η συριακή προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Αχμάντ αλ-Σαράα δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 17/05 στη Βαγδάτη.
Αντ’ αυτού, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ασάντ αλ-Σιμπανί, θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας και θα εκπροσωπήσει τη Συρία στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις.
Ο αλ-Σαράτζ σημείωσε ότι η απουσία του αλ-Σαράα ίσως συμβάλει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων γύρω από τη σύνοδο.
«Η απόφασή του να μην παραστεί μπορεί να μετριάσει μέρος της δημόσιας και πολιτικής οργής που προκλήθηκε από την πρόσκληση», είπε.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σία αλ-Σουντάνι είχε δηλώσει ότι ο αλ-Σαράα εκπροσωπεί το συριακό κράτος και ότι η συμμετοχή του στη σύνοδο θα ήταν «σημαντική».























































