ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Κατασκοπεία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσάντ, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών,


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν αρκετούς πολίτες, Κούρδους, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την ισραηλινή Μοσάντ, όπως μετέδωσε το ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Τασνίμ.
Σύμφωνα με τις Αρχές, κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων, συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών, αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, πλαστικών εκρηκτικών και διαφόρων τύπων πυρομαχικών.
Η κουρδική μειονότητα στο Ιράν αποτελεί περίπου το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με διάφορες πηγές.
Με βάση εκτιμήσεις πληθυσμού του Ιράν, που κυμαίνεται μεταξύ 80 και 88,5 εκατομμυρίων κατοίκων, ο αριθμός των Κούρδων υπολογίζεται σε 8 έως 10 εκατομμύρια άτομα.
Οι Κούρδοι στο Ιράν ζουν κυρίως στις δυτικές και βορειοδυτικές επαρχίες, όπως το Κουρδιστάν, το Κερμανσάχ, το Δυτικό Αζερμπαϊτζάν και το Ιλάμ, με σημαντική παρουσία σε ορεινές περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και την Τουρκία.























































