ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Βοήθεια, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού (IDF) στα Αραβικά δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν μέλη της Χαμάς να δειπνούν υπόγεια, ενώ οι κάτοικοι της Γάζας αντιμετωπίζουν ελλείψεις τροφίμων.
Ο αντισυνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στα Αραβικά, δημοσίευσε το βράδυ της Πέμπτης 31/07 νέες εικόνες που απεικονίζουν μέλη της Χαμάς βαθιά μέσα σε τούνελ της Γάζας να απολαμβάνουν πλούσια γεύματα, εγείροντας ερωτήματα για την έντονη αντίθεση ανάμεσα στις συνθήκες της τρομοκρατικής οργάνωσης και την οξεία επισιτιστική κρίση που πλήττει τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.
«Τι περιλαμβάνει το μενού της Χαμάς σήμερα;» έγραψε ο Αντραΐ με σαρκαστικό τόνο σε hashtag, προσθέτοντας:
«Έτσι μοιάζουν τα τούνελ της Χαμάς τους τελευταίους μήνες. Βαθιά υπόγεια, μακριά από τον θόρυβο των φορτηγών ανθρωπιστικής βοήθειας που λεηλατούνται από τρομοκράτες και τις κραυγές πεινασμένων αμάχων, ο μόνος ήχος που ακούγεται από τα τούνελ είναι ο ήχος γεμάτων στομαχιών και χαρούμενων επευφημιών».
Οι εικόνες, που φέρεται να τραβήχτηκαν πριν από αρκετούς μήνες, δείχνουν μέλη της Χαμάς να τρώνε κοτόπουλο μαγειρευτό, φρέσκα φρούτα, ακόμη και γλυκό κέικ.
Σύμφωνα με τον Αντραΐ, οι φωτογραφίες αποτελούν περαιτέρω απόδειξη της υποκρισίας της οργάνωσης και της αδιαφορίας της για τον λαό της Γάζας.
«Σε αντίθεση με τους εκπροσώπους της Χαμάς στα μέσα ενημέρωσης, που αποκρύπτουν τα εγκλήματα της οργάνωσης, αυτές οι εικόνες από τα βάθη των τούνελ δεν ψεύδονται», δήλωσε.
Η δημοσίευση των φωτογραφιών έρχεται εν μέσω αυξημένης διεθνούς προσοχής στις ανθρωπιστικές συνθήκες στη Γάζα και της κλιμακούμενης κριτικής κατά του Ισραήλ, το οποίο συνεχίζει να επισημαίνει τις τακτικές της Χαμάς για εκτροπή της ανθρωπιστικής βοήθειας και εκμετάλλευση των αμάχων.



























































