Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακρόν: «Ο Πούτιν δεν επιθυμεί ειρήνη – Αν υποχωρήσουμε στη Ρωσία, ανοίγουμε τον δρόμο για μελλοντικές συγκρούσεις»

Μακρόν: «Ο Πούτιν δεν επιθυμεί ειρήνη – Αν υποχωρήσουμε στη Ρωσία, ανοίγουμε τον δρόμο για μελλοντικές συγκρούσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θέλουμε η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας να γίνει σεβαστή», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας απαισιοδοξία για τις προθέσεις της Μόσχας, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που πρόκειται να διεξαχθούν τη Δευτέρα 18/08 στην Ουάσιγκτον.

«Με ρωτάτε αν πιστεύω ότι ο Πούτιν θέλει ειρήνη. Νομίζω ότι η απάντηση είναι όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακρόν, τονίζοντας ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για την Ευρώπη».

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο στόχος των Ευρωπαίων συμμάχων είναι «μια ισχυρή και διαρκής ειρήνη για την Ουκρανία» και επανέλαβε ότι «θέλουμε η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας να γίνει σεβαστή».

Παράλληλα, ο Μακρόν επισήμανε ότι οι συνομιλίες της Δευτέρας στην Ουάσιγκτον, μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου μεταξύ της Ουκρανίας και των Ευρωπαίων συμμάχων της.

«Αν δείξουμε αδυναμία σήμερα απέναντι στη Ρωσία, στρώνουμε το έδαφος για μελλοντικές συγκρούσεις», προειδοποίησε ο Μακρόν, κλείνοντας την τοποθέτησή του με έμφαση στην ανάγκη για αποφασιστικότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr