ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Δημοσκοπήσεις, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το 62% των Ισραηλινών συμφωνεί με τη δήλωση «δεν υπάρχουν αθώοι στη Γάζα», ενώ η πλειοψηφία πιστεύει ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προσπαθούν να αποφύγουν τις απώλειες αμάχων.
Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ακόρντ, το 62% των Ισραηλινών υποστηρίζει τη δήλωση ότι «δεν υπάρχουν αθώοι στη Γάζα».
Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου 2025, δείχνει μια μικρή μείωση σε σχέση με τον Μάιο, όταν το ποσοστό συμφωνίας ήταν 64%.
◾Γενική υποστήριξη: Το 62% του κοινού συμφωνεί με τη δήλωση, σε σύγκριση με 64% τον Μάιο και 65% τον Ιούνιο, υποδεικνύοντας σταθερότητα στις απόψεις των Ισραηλινών.
◾Εβραίοι Ισραηλινοί: Μεταξύ των Εβραίων ερωτηθέντων, το ποσοστό συμφωνίας ανεβαίνει στο 76% (34% συμφωνούν, 42% συμφωνούν απόλυτα).
◾Ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης: Το 52% των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης απορρίπτει τη δήλωση.
◾Μετακινούμενοι ψηφοφόροι: Το 74% των πολιτικά «μετακινούμενων» υποστηρίζει τη δήλωση. Παράλληλα, το 59% του γενικού πληθυσμού και το 69% των Εβραίων Ισραηλινών πιστεύουν ότι το Ισραήλ προσπαθεί να αποφύγει τις απώλειες αμάχων. Ωστόσο, το 28% του κοινού δηλώνει ότι το Ισραήλ καταβάλλει ελάχιστη ή καθόλου προσπάθεια για την αποτροπή θανάτων αμάχων — ποσοστό που ανεβαίνει στο 42% μεταξύ των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης, αλλά πέφτει απότομα στο 7% μεταξύ των ψηφοφόρων του κυβερνητικού συνασπισμού.
Από την έναρξη του πολέμου, η φράση «δεν υπάρχουν αθώοι στη Γάζα» έχει γίνει επαναλαμβανόμενο μοτίβο στον δημόσιο λόγο του Ισραήλ.
Τραγουδιστές, στρατιώτες, πρώην όμηροι και πολιτικοί -μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Μπόαζ Μπισμούθ και ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν– έχουν εκφράσει παρόμοιες απόψεις.
Η δημοσκόπηση υποδηλώνει ότι, παρά τη διεθνή κριτική, η κοινή γνώμη στο Ισραήλ παραμένει σκληρή στο ζήτημα της Γάζας.
Αν και η ένταση της συμφωνίας έχει μεταβληθεί ελαφρώς τους τελευταίους μήνες, η συνολική συναίνεση παραμένει σταθερή.























































