Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: «Θα γίνουμε μαζί Αθήνα και σούπερ Σπάρτη»

Νετανιάχου: «Θα γίνουμε μαζί Αθήνα και σούπερ Σπάρτη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναγνώρισε τη Δευτέρα 15/09 ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια παρατεταμένη «απομόνωση» που θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια, λόγω της διεθνούς κατακραυγής για τον πόλεμο στη Γάζα.

Σε συνέδριο του ισραηλινού Υπουργείου Οικονομικών, ο Νετανιάχου τόνισε πως το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να σταθεί μόνο του και να γίνει πιο αυτάρκες, προσαρμόζοντας την οικονομία του και μειώνοντας την εξάρτηση από το εξωτερικό εμπόριο.

Χαρακτήρισε αυτή την αναγκαιότητα ως μια «λέξη που μισεί», καθώς ο ίδιος ήταν υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς.

Μία από τις βασικές βιομηχανίες που επηρεάζονται είναι αυτή των όπλων, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αναγκάσει το Ισραήλ να αποφύγει την εξάρτηση από τις ξένες εισαγωγές.

«Θα πρέπει να αναπτύξουμε τη βιομηχανία όπλων μας – θα γίνουμε μαζί Αθήνα και σούπερ Σπάρτη», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης.

Πρόσθεσε ότι αυτό είναι αναγκαίο για να αντιμετωπιστούν οι προσπάθειες απομόνωσης τα επόμενα χρόνια.

Η δήλωση του Νετανιάχου αποτελεί μια σπάνια παραδοχή της διεθνούς αντίδρασης που αντιμετωπίζει το Ισραήλ, καθώς χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν επιβάλει εμπάργκο όπλων.

Παρά τις προειδοποιήσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις αυξανόμενες κατηγορίες για γενοκτονία, ο Νετανιάχου αρνείται να αλλάξει πορεία στον πόλεμο, επιμένοντας στην επέκταση των επιχειρήσεων, παρά τις αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του Ισραήλ από οικογένειες ομήρων και τμήματα του στρατού.

Ο Νετανιάχου απέδωσε την απομόνωση σε μια «ακραία ισλαμιστική ατζέντα» και σε αντίπαλα κράτη, όπως το Κατάρ, που έχουν διαμορφώσει τον παγκόσμιο διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου, ο οποίος έχει γίνει ήδη ο μακρύτερος και πιο δαπανηρός στην ιστορία της χώρας, παρά την προηγούμενη εικόνα της ως περιφερειακή και παγκόσμια οικονομική δύναμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι IDF καταγγέλλουν: Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν ασθενοφόρα, σχολεία και νοσοκομεία παραβιάζοντας την εκεχειρία

Προστατεύοντας την Ευρώπη – Αποκαλύπτοντας την αυξανόμενη απειλή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr