ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μέλι,

















































Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή
Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία - Ήττα για την Τουρκία
Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν
Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία» 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένα καινοτόμο ελληνικό προϊόν, το οποίο προκύπτει στη βάση του από την ανάμειξη ελληνικού μελιού, από άνθη πορτοκαλιάς, με εκχείλισμα σπιρουλίνας έχει 15 φορές υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σύγκριση με ένα κοινό μέλι.
«Η πιο θρεπτική αξία της σπιρουλίνας σε μια κουταλιά μελιού» αναφέρει ο Γιώργος Λιγνός χημικός μηχανικός.
Σκοπός της εταιρείας του είναι η παραγωγή φρέσκιας σπιρουλίνας, αλλά δεν μπορεί να εξαχθεί εύκολα γιατί η φρέσκια έχει μικρό χρόνο ζωής.
Έτσι, αναμειγνυόμενη με το γλυκό μέλι σε ποσοστά 98% μέλι και 2% σπιρουλίνα, γίνεται ένα ξεχωριστό προϊόν με ένα χρώμα που δεν είναι σύνηθες σε τρόφιμα, κυρίως λόγω του συστατικού της φυκοκυανίνης.
Το Μπλε Μέλι δεν έχει χρωστικές, δεν είναι ένα χρώμα τεχνητό, αλλά διαθέτει τα καλά συστατικά δυο προϊόντων.
Η γεύση του μελιού επικαλύπτει την γεύση της σπιρουλίνας και αφήνει μια υπόπικρη “ιδέα” στους κάλυκες της γλώσσας.
Με εξαγωγές σε Αγγλία Τσεχία, Γερμανία, κ.α., ο κ. Λιγνός βλέπει την ανταπόκριση των καταναλωτών να αυξάνεται. «Υπάρχει ενδιαφέρον στις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού και γρήγορα τα καταστήματα διάθεσης του προϊόντος ξεπουλούν.
Η σπιρουλίνα, μια υπερτροφή, εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, βιταμινών και αμινοξέων, τα οποία συνδυαζόμενα με τις μοναδικές ιδιότητες του μελιού αποτελούν μια προκλητική πρόταση για την γαστρονομία.






















































