Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Το όραμα είναι η Ελλάδα να γίνει παραγωγός οπλικών συστημάτων

Νίκος Δένδιας: Το όραμα είναι η Ελλάδα να γίνει παραγωγός οπλικών συστημάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του, Ιωάννη Μπρατάκου.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του Υπουργού στον λογαριασμό του στο «Χ» (πρώην Twitter), στο πλαίσιο της συζήτησης, αναφέρθηκε στη μετατροπή της Άμυνας, μέσω της «Ατζέντας 2030», από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος και οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση αυτή ως μία κίνηση που συνδέει, για πρώτη φορά, τη στρατιωτική ισχύ με την τεχνολογική και βιομηχανική βάση της χώρας.

Νίκος Δένδιας, Ιωάννης Μπρατάκος

Δέσμευση για ελληνική συμμετοχή στα εξοπλιστικά

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε στο ΕΒΕΑ ότι η Ελλάδα, στο εξής, δεν θα προχωρά στην απόκτηση οπλικού συστήματος χωρίς την εξασφάλιση ελληνικής συμμετοχής της τάξεως του 25%.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η επιδίωξη δεν είναι απλώς η συμμετοχή ως υπο-κατασκευαστικό έργο, αλλά η ουσιαστική συμμετοχή στην τεχνογνωσία του συστήματος.

Στόχος: Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα προσαρμογής, η χώρα να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί η ίδια την προσαρμογή του συστήματος και να μην αναγκάζεται να αγοράζει νέο από τον προμηθευτή.

Επομένως, το 25% δεν αποτελεί απλώς επένδυση στη χώρα, αλλά λειτουργεί ως μόχλευση τεχνογνωσίας.

Η τεχνογνωσία αυτή, όπως επεσήμανε ο Υπουργός, θα έχει τη δυνατότητα να παράξει νέα αποτελέσματα, τα οποία θα είναι μάλιστα εξαγώγιμα.

Το όραμα που διατυπώθηκε είναι η Ελλάδα να εξελιχθεί από πελάτης, να γίνει στην αρχή συμπαραγωγός και στο τέλος παραγωγός.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Είναι χαρά μας να συνεργαστούμε τώρα με τη Βουλγαρία στον τομέα της Άμυνας

ΕΛΚΑΚ: Ανάπτυξη «καμικάζι» ντρόουν και UCAV για άμεση αξιοποίησή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Δημοσκόπηση ALCO: Ο Δένδιας ο πλέον επιτυχημένος υπουργός – Δυσαρεστημένοι 3 στους 4 από τον Μητσοτάκη

Γερμανικός Τύπος: Ο πόλεμος στο Ιράν φέρνει ελληνοτουρκικές εντάσεις

Ο Νίκος Δένδιας επιθεώρησε τους Patriot στην Κρήτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...