Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόντι: Ο Μαδούρο και η σύζυγός του θα αντιμετωπίσουν «σύντομα την πλήρη οργή της αμερικανικής Δικαιοσύνης» σε αμερικανικό έδαφος

Μπόντι: Ο Μαδούρο και η σύζυγός του θα αντιμετωπίσουν «σύντομα την πλήρη οργή της αμερικανικής Δικαιοσύνης» σε αμερικανικό έδαφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Παμ Μπόντι, δήλωσε το Σάββατο 03/01 μέσω ανάρτησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι ο συλληφθείς ηγέτης της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και η σύζυγός του θα αντιμετωπίσουν «σύντομα την πλήρη οργή της αμερικανικής Δικαιοσύνης σε αμερικανικό έδαφος, ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων».

Σύμφωνα με την Μπόντι, στον Μαδούρο έχει ασκηθεί δίωξη από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ για τουλάχιστον τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων αδικήματα ναρκο-τρομοκρατίας και κατοχή όπλων «κατά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Δεν κατέστη αμέσως σαφές εάν η κορυφαία νομική λειτουργός της χώρας αναφερόταν αποκλειστικά στις κατηγορίες που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο που κατατέθηκε κατά του ηγέτη της Βενεζουέλας το 2020, ή εάν θα υπάρξουν νέες ή διαφορετικές κατηγορίες στο κατηγορητήριο του Σαββάτου.

Η Μπόντι ανέφερε ότι η δίωξη κατά του ζεύγους Μαδούρο ασκήθηκε στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η οποία είναι η ίδια δικαιοδοσία που εξέδωσε το κατηγορητήριο του 2020 κατά του προέδρου της Βενεζουέλας.

Σημειώνεται ότι κατά της συζύγου του, Σίλια Φλόρες, δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες στο παρελθόν.

Στην ανάρτησή της, η Μπόντι εξέφρασε τις ευχαριστίες της εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τον Πρόεδρο Τραμπ, «για το θάρρος του να απαιτήσει απόδοση ευθυνών εκ μέρους του αμερικανικού λαού».

Παράλληλα, απηύθυνε ένα «τεράστιο ευχαριστώ» στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, οι οποίες έφεραν εις πέρας την «απίστευτη και άκρως επιτυχημένη επιχείρηση για τη σύλληψη αυτών των δύο φερόμενων διεθνών εμπόρων ναρκωτικών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Χωρίς την εμπλοκή μου, η Ρωσία θα είχε καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία

Πρώην σύμβουλος Τραμπ: Η Ρωσία είχε προσφέρει στις ΗΠΑ «ανταλλαγή» Βενεζουέλας – Ουκρανίας

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις συνέλαβαν δυο ρωσικά τάνκερ σε Β. Ατλαντικό και Καραϊβική

Το 80% των Ισραηλινών θεωρεί την Τουρκία απειλή – Η Τουρκία θα εκπαιδεύσει 300.000 τζιχαντιστές στρατιώτες στη Συρία

Ισραηλινοί κι Αμερικανοί εκτιμούν ότι σε λίγες ημέρες θα ξεκαθαρίσει αν θα πέσει το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr