ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν αν καταστεί αναγκαίο

Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν αν καταστεί αναγκαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα στην εφημερίδα New York Post ότι δεν αποκλείει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Ιράν, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

«Δεν διστάζω μπροστά στην προοπτική χερσαίων επιχειρήσεων, σε αντίθεση με κάθε Πρόεδρο που συνηθίζει να διακηρύσσει πως “δεν θα πατήσει πόδι στρατιώτης στο έδαφος”. Εγώ δεν το λέω αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη Post, σε μία από τις σύντομες συνεντεύξεις που παραχώρησε μετά την έναρξη των επιχειρήσεων κατά του Ιράν το Σάββατο 28/02.

«Αυτό που λέω είναι πως “πιθανότατα δεν θα τις χρειαστούμε”, [ή] “θα τις χρησιμοποιήσουμε αν καταστούν αναγκαίες”», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Τραμπ δήλωσε στο δίκτυο CNN πως το «μεγάλο κύμα» των επιθέσεων στον πόλεμο με το Ιράν δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη, προσθέτοντας πως η Ουάσιγκτον τελεί εν αναμονή για το ποιος θα είναι ο νέος ηγέτης της χώρας μετά την εξόντωση του Αλί Χαμενεΐ.

«Δεν έχουμε αρχίσει καν να τους χτυπάμε σκληρά. Το μεγάλο κύμα δεν έχει συμβεί ακόμα.

»Το ισχυρό πλήγμα έρχεται σύντομα», τόνισε ο Τραμπ, επισημαίνοντας στο CNN πως παραμένει ασαφές το ποιος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι της χώρας.

«Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η ηγεσία. Δεν ξέρουμε ποιον θα επιλέξουν», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε τροχιά ολοκληρωτικού πολέμου Ισραήλ και Ιράν

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Η Κίμπερλι εκτίμησε ιδιαίτερα την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Αλέξη Τσίπρα για μία ευημερούσα Ανατολική Μεσόγειο

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Το Ιράκ έθεσε ως προθεσμία τον Σεπτέμβριο για να παραδώσουν τα όπλα τους οι φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr