ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγιατολάχ Μοτζταμπά Χαμενεΐ, Ιράν,


















































Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT) στη Βοστώνη
Τουρκία, Συρία και Ιορδανία αποκαλύπτουν σιδηροδρομικό διάδρομο Κόλπου-Ευρώπης - «Αναβίωση» του «Οθωμανικού Εξπρές»-Σιδηροδρομικής Γραμμής της Χετζάζης; Απειλή για τον IMEC
Ο Νίκος Δένδιας ευχήθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον Άγιο Γεώργιο - Ποιοι ήταν οι Stratioti του San Giorgio dei
«Θα σου σπάσω το σαγόνι, δολοφόνε βρεφών»: Εβραίος δέχθηκε επίθεση και απειλές στους δρόμους του Λονδίνου
Έντι Ράμα στο Φόρουμ των Δελφών: Η υπόθεση Μπελέρη και η... πλάκα με τον Πλάτωνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ιρανός κληρικός άφησε την Κυριακή 08/03 να εννοηθεί ότι ο γιος του Αλί Χαμενεΐ, Μοτζτάμπα, εξελέγη ως διάδοχός του.
«Το όνομα του Χαμενεΐ θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Χοσεΐν-Αλί Εσκεβαρί, μέλος της Συνέλευσης των Εμπειρογνωμόνων -του σώματος των κληρικών που είναι αρμόδιο για την εκλογή του Ανώτατου Ηγέτη- σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στα ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης.
«Η ψηφοφορία διεξήχθη και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί σύντομα», πρόσθεσε ο Εσκεβαρί, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Ο γραμματέας της συνέλευσης πρόκειται να ανακοινώσει τον διάδοχο του Αλί Χαμενεΐ -ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στις 28 Φεβρουαρίου- όπως δήλωσε στα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης ένας ακόμη κληρικός, ο Αχμάντ Αλαμολχοντά.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Κυριακή 08/03 ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να έχει λόγο στην επιλογή.
«Αν δεν λάβει τη δική μας έγκριση, δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ», ανέφερε σε δηλώσεις του στο δίκτυο ABC News.
Δύο ιρανικές πηγές δήλωσαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος απέκτησε ισχυρή επιρροή στις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν και στα εκτεταμένα επιχειρηματικά δίκτυα υπό την εποπτεία του πατέρα του, παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Η επιλογή του θα σηματοδοτούσε ότι οι σκληροπυρηνικοί διατηρούν σταθερά τον έλεγχο της εξουσίας.























































