ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Μάρκο Ρούμπιο, Ντέιβιντ Πετρέους, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Τόμας Μπάρακ, Τουρκία,


















































Ο Σκοτ Μπέσεντ ανακοίνωσε τις κυρώσεις που στραγγαλίζουν το Ιράν - Στο «στόχαστρο» Κίνα και Τουρκία
Το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει τον γιο του Νετανιάχου
Δυσαρέσκεια στην Ουάσιγκτον για τον Τόμας Μπάρακ - Κοντά στην καρατόμηση;
Ρούμπιο και Χέγκσεθ στην Αθήνα πριν τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ
Project Panama: Εκατομμύρια αντίτυπα -ακόμα και σπάνιων βιβλίων- «ταΐζουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη και μετά καταστρέφονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο Ισραήλ, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, προσανατολίζεται στην αντικατάσταση του Τομ Μπάρακ από τη διπλωματική αποστολή για τη Συρία και το Ιράκ.
Ως πιθανός διάδοχός του φέρεται να εξετάζεται ο Ντέιβιντ Πετρέους, χωρίς ωστόσο η σχετική φημολογία να έχει επιβεβαιωθεί αρμοδίως.
Πέραν όμως των πληροφοριών αυτών, αναδεικνύεται ένα ουσιαστικό θεσμικό ζήτημα: Η αμερικανική εξωτερική πολιτική χαράσσεται αποκλειστικά από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, και το διπλωματικό σώμα οφείλει να την εφαρμόζει πιστά στο πεδίο, αντί να ασκεί αυτόνομη ή παράλληλη πολιτική.
Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Τομ Μπάρακ σχετικά με τις εξελίξεις στο Ισραήλ, τη Συρία, την Τουρκία, καθώς και το καθεστώς στα Υψίπεδα του Γκολάν, προκάλεσαν έντονο προβληματισμό ως προς το κατά πόσο η ρητορική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συντονίζεται απόλυτα με τις επίσημες προεδρικές κατευθύνσεις.
Η εξίσωση παραμένει απλή: Η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής απαιτεί ενιαία γραμμή υπό την ηγεσία του Προέδρου και στελέχη που υπηρετούν με συνέπεια τις αποφάσεις του.
Μια ενδεχόμενη αξιοποίηση του Ντέιβιντ Πετρέους θα σηματοδοτούσε την πρόθεση της αμερικανικής διοίκησης να αποκαταστήσει την πλήρη ευθυγράμμιση στον διπλωματικό της μηχανισμό.
🚨 UNCONFIRMED, BUT WORTH WATCHING
Reports circulating in Israel claim Secretary of State Marco Rubio is considering removing Tom Barrack from his Syria/Iraq mission, with David Petraeus reportedly being discussed as a possible replacement.
The claim is not confirmed.
But the… pic.twitter.com/nYdclYdM1T
— Mossad Commentary (@MOSSADil) August 25, 2026























































