ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τόμας Μπάρακ στην Ουάσιγκτον – Τον αποκαλούν «ατζέντη της Τουρκίας» και «τζιχαντιστή λαθρέμπορο»

Ο Τόμας Μπάρακ στην Ουάσιγκτον – Τον αποκαλούν «ατζέντη της Τουρκίας» και «τζιχαντιστή λαθρέμπορο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Ουάσιγκτον για «εξηγήσεις» (άλλοι λένε για καρατόμηση) βρίσκεται σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τομ Μπάρακ, με το κλίμα εναντίον του να είναι πολύ βαρύ. Πάντως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαιώνει κάτι για το θέμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπάρακ, ο οποίος είναι επίσης ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ, αλλά και επιχειρηματίας, χαρακτηρίζεται στην Ουάσιγκτον ως «ατζέντης της Τουρκίας» και όχι ως πρέσβης, τόνισε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου.

Η συντριπτική πλειονότητα των φίλων του προέδρου είναι εναντίον του Μπάρακ, όπως η δημοσιογράφος και επιδράστρια Λόρα Λούμερ, και πιέζουν ασφυκτικά για να φύγει.

Φαίνεται μάλιστα ότι και ο προϊστάμενός του, ο Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με το Ισραήλ και το φιλοϊσραηλινό λόμπι, είναι με την πλευρά αυτών που θέλουν την άμεση καρατόμηση του Μπάρακ.

Η δήλωση του διπλωμάτη με την οποία δεν αναγνώριζε τον ισραηλινό έλεγχο στα Υψίπεδα του Γκολάν, μιλώντας για «κατοχή», και αμφισβητώντας ουσιαστικά την πολιτική του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ, αποτελεί «βαρύ αμάρτημα» για την «αυλή» του Τραμπ.

Είναι «τζιχαντιστής λαθρέμπορος» είναι μια άλλη βαριά κουβέντα που ακούγεται στους διαδρόμους της εξουσίας της αμερικανικής πρωτεύουσας, δηλώσεις πρωτοφανείς για Αμερικανό διπλωμάτη.

Είναι ενδεικτικό ωστόσο του κλίματος, ότι το αμερικανικό ΥΠΕΞ έστειλε στον Λευκό Οίκο ένα φάκελο για τον Μπάρακ, με τα μεγαλύτερα λάθη του τα τελευταία δύο χρόνια.

Το «ποινικό μητρώο» έχει βέβαια παραλήπτη τον Αμερικανό πρόεδρο.

Προσώρας ο Τραμπ ίσως τηρήσει στάση αναμονής, εντούτοις ο Τομ Μπάρακ έχει κάνει μόνιμους εχθρούς, και όχι μόνο αντιπάλους, στην Ουάσιγκτον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Αλαουίτες του Ισραήλ – Τα «τέκνα του Πλάτωνα» και «στρατιώτες» του Αγίου Γεωργίου από το 1981 έχουν ισραηλινή υπηκοότητα

Ο Ντ. Τραμπ «τελειώνει» τον Ζελένσκι: «Ήρθε η ώρα η Ουκρανία να αποκτήσει νέο πρόεδρο»

Ο Τραμπ διόρισε την Κέιτι Ζακαράια ως νέα εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου

Εξοργισμένος ο Ζελένσκι με Τραμπ: Τα δώρα στον Πούτιν δεν θα φέρουν την ειρήνη

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δήλωσε στον Τραμπ έτοιμος να προμηθεύσει πετρέλαιο στις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες αγορές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr