ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ «πετάγεται» στην Κύπρο – Χριστοδουλίδης και Χέρτσογκ συναντώνται για την εμβάθυνση της συνεργασίας και την ενίσχυση των δεσμών

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ «πετάγεται» στην Κύπρο – Χριστοδουλίδης και Χέρτσογκ συναντώνται για την εμβάθυνση της συνεργασίας και την ενίσχυση των δεσμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο την Πέμπτη 10/09, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ισραηλινού διπλωματικού συντάκτη Γκάι Αζριέλ στο «Χ», η συνάντηση των δύο ηγετών εντάσσεται στο πλαίσιο των αυξανόμενων εντάσεων με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών τους θα βρεθούν η εμβάθυνση της συνεργασίας και η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Ανακοινωθέν του εκπροσώπου του Προέδρου του Ισραήλ:

«Στις 10 Σεπτεμβρίου 2026, ο Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ θα αναχωρήσει για μονοήμερη διπλωματική επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

»Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Χέρτζογκ θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

»Οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν διπλωματική συνάντηση με επίκεντρο την εμβάθυνση της συνεργασίας και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου.

»Θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, υπό την προεδρία των δύο Προέδρων, με εισαγωγικές τοποθετήσεις από τον Πρόεδρο Χέρτζογκ και τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

»Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της διαρκούς σχέσης εργασίας μεταξύ του Προέδρου Χέρτζογκ και του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2025 και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χέρτζογκ στην Προεδρική Κατοικία στην Ιερουσαλήμ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ χάνει γιατρούς με σχεδόν πενταπλάσιο ρυθμό από ό,τι στο παρελθόν

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Οι IDF θα μεταφέρουν τεχνογνωσία και από κοινού χρήση λογισμικού και τεχνολογίας με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Νετανιάχου: Είμαστε η ισχυρότερη δύναμη στη Μέση Ανατολή

Μάικ Χάκαμπι: «Οι Βρετανοί έχουν χάσει το μυαλό τους» – 22.500 τόνοι ιατρικών προμηθειών έχουν εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας

Τι πέτυχε -και πού απέτυχε- το ρίσκο της Μοσάντ με τον Αχμαντινετζάντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr