ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ μοιράστηκε πληροφορίες με τον Πρόεδρο των Εμιράτων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ μοιράστηκε πληροφορίες με τον Πρόεδρο των Εμιράτων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μοιράστηκε πληροφορίες για την πυρηνική πρόοδο του Ιράν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Αμπού Ντάμπι με τον Εμιρατινό ηγέτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Αμπού Ντάμπι την Κυριακή 27/09, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε στον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ, νέες πληροφορίες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών που δείχνουν ότι το Ιράν σημειώνει πρόοδο στο πυρηνικό του πρόγραμμα, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο ισραηλινή πηγή με γνώση των συνομιλιών.

Μεταξύ των στοιχείων που παρουσίασε ο Νετανιάχου περιλαμβάνονταν πληροφορίες που αποδεικνύουν νέες κατασκευαστικές εργασίες στο Όρος Πικέξ (Pickaxe Mountain), την υπό κατασκευή ιρανική πυρηνική εγκατάσταση που βρίσκεται θαμμένη βαθιά κάτω από ένα βουνό.

Η τοποθεσία, γνωστή ως Κουχ-ε Κολάνγκ Γκαζ Λα ή «Όρος Πικέξ» (Βουνό της Αξίνας), βρίσκεται στη νότια πλευρά της ιρανικής εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ, η οποία βομβαρδίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της Επιχείρηση «Μεσονύκτια Σφύρα» (Operation Midnight Hammer) στον πόλεμο των 12 ημερών το 2025 μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Το Όρος Πικέξ δεν έχει πληγεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απόπειρα αεροπειρατείας σε πτήση της flydubai προς το Τελ Αβίβ: «Ακούσαμε κραυγές, το αεροπλάνο βούτηξε στο κενό»

Το Ιράν διέκοψε τη χρηματοδότηση της Χαμάς επειδή δεν κατάφερε εξέγερση στη Δυτ. Όχθη

Ιρανός βουλευτής φυλακίστηκε επειδή αποκάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής «δικτάτορα»

Ντάνα Λέβι: Η Κίμπερλι διευκόλυνε τη δημιουργία επαφών του Ισραήλ με την ηγεσία της Κυρηναϊκής (ανατολική Λιβύη)

Ο Τζέιμς Κίρτσικ στον Μπιλ Μάερ: Ο ισχυρισμός περί γενοκτονίας στη Γάζα είναι «το μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr