ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρές συγκρούσεις και επεισόδια στην Ιταλία για τα εργασιακά (βίντεο)

Σφοδρές συγκρούσεις και επεισόδια στην Ιταλία για τα εργασιακά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρές συγκρούσεις και επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν στη Ρώμη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι στην Ιταλία.

Οι συγκρούσεις έγιναν κοντά στην ιταλική Γερουσία, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν το κτίριο, την ώρα που μέσα διεξαγόταν ψηφοφορία για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι και χιλιάδες μαθητές λυκείων που τελούν υπό κατάληψη.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν αυγά εναντίον των πρωτοφανών αστυνομικών δυνάμεων που είχαν μετατρέψει την περιοχή γύρω από τη Γερουσία σε οχυρό.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές τρεις διαδηλωτές, αλλά σύμφωνα με τους τελευταίους, οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες.

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι έχει συνδέσει την τελική έγκριση της εργασιακής μεταρρύθμισης με ψήφο εμπιστοσύνης, δεδομένου ότι στην γερουσία η συμπολίτευση δεν διαθέτει ευρεία πλειοψηφία: κατά την τελευταία ψήφο εμπιστοσύνης είχε εξασφαλίσει 165 ψήφους σε σύνολο 320 γερουσιαστών.

«Το μέτρο αυτό βελτιώθηκε σημαντικά τόσο από την βουλή όσο και από την γερουσία», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι. «Ζούμε μια βαθύτατη κρίση, είναι αδιάψευστο, και η εργασία είναι ένας βασικός τομέας που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων», συμπλήρωσε ο Πολέτι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιράν: Το ισλαμικό καθεστώς καταδικάζει σε θάνατο όσους βοήθησαν τραυματισμένους διαδηλωτές, ακόμα και υγειονομικούς

Τέμπη: Στο Ειδικό Δικαστήριο Τριαντόπουλος, Αγοραστός και τρεις ακόμη για το μπάζωμα

Αχαΐα: Τις τρεις κόρες του και δυο ακόμη κορίτσια κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά 50χρονος

Νίκαια: Τέλος η ομηρία με 44χρονη γυναίκα – Η ΕΚΑΜ συνέλαβε τον άνδρα που την κρατούσε

Νίκαια: Άνδρας κρατάει όμηρο τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι του και δηλώνει οπλισμένος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr