ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Πώς η Σαουδική Αραβία με την Τουρκία σχεδιάζουν να «ακυρώσουν» τον IMEC και να παρακάμψουν πλήρως το Ισραήλ
Στην Κρήτη λαθρομετανάστες «χούφτωναν» 10χρονα κορίτσια σε κεντρικό δρόμο - Οι μικρές έκλαιγαν και κανείς δεν αντιδρούσε
Τραμπ για Ιράν: «Ο νταής της Μέσης Ανατολής είναι νεκρός» - «Τώρα θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα»
Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν τα έξυπνα κινητά (smartphones), απειλώντας τους παραβάτες με στρατοδικεία
Τι είπε ο Γεραπετρίτης στον Φιντάν για τη νεο-οθωμανική «Γαλάζια Πατρίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τον Αλέξη Τσίπρα βλέπει για πρωθυπουργό άμεσα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph, υπό τον τίτλο «Έλληνας υποψήφιος προτίθεται να προκαλέσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να ανοίξουν τα χαρτιά τους».
Το δημοσίευμα, σημειώνει ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι πιο πιθανό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας στα τέλη του Ιανουαρίου και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει δεσμευθεί δημόσια και συνεχώς να ανατρέψει το καθεστώς της τρόικας, αρνούμενος να εφαρμόσει τις βασικές απαιτήσεις της».
Μία άποψη που έχει επικρατήσει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σημειώνει το δημοσίευμα, είναι ότι «ο κ. Τσίπρας έχει υποχωρήσει από τις θέσεις αυτές και ότι τελικά θα συμμορφωθεί με το μνημόνιο της τρόικας». Το γεγονός, όμως, παραμένει, συνεχίζει το δημοσίευμα, ότι «ο κ. Τσίπρας είπε στους Έλληνες ψηφοφόρους, ακόμη και την περασμένη εβδομάδα, ότι η κυβέρνησή του θα σταματήσει την εφαρμογή των μνημονιακών απαιτήσεων από την πρώτη ημέρα της».
Η λογική συνέπεια, σημειώνει η εφημερίδα, είναι «ότι η Ελλάδα θα εξαναγκασθεί να βγει από το ευρώ γρήγορα, εκτός αν υποκύψουν οι θεσμοί της ΕΕ». Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνεχίζει το δημοσίευμα, του οποίου η Αριστερή Πλατφόρμα ελέγχει το 30% της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι σαφώς πρόθυμος να αποδεχθεί το ρίσκο αυτό, προειδοποιώντας τον Οκτώβριο ότι το κίνημα πρέπει να είναι έτοιμο να εφαρμόσει το προοδευτικό του πρόγραμμα εκτός της Ευρωζώνης, εάν χρειασθεί».
























































