Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Νίκος Ανδριόπουλος
Δημοσιογράφος

Εκλογές και… χρηματισμοί στην εποχή των τεράτων, που έλεγε και ο Γκράμσι

Εκλογές και… χρηματισμοί στην εποχή των τεράτων, που έλεγε και ο Γκράμσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ζούμε αυτό που ο Γκράμσι αποκάλεσε εποχή των τεράτων. «Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων».

Αν μη τι άλλο η υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη και η απόπειρα χρηματισμού του, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος καταγγέλλει, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να τύχει πλήρους και ενδελεχούς διαλεύκανσης.

Η μηδενιστική γραμμή της κυβέρνησης ότι κοντολογίς πρόκειται για ψεκασμένες θεωρίες ήσσονος σημασίας μπορούν να καταστούν ικανοποιητικές για εσωτερική κατανάλωση στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου.

Και ακόμα και εκεί, όχι για όλους παρά για μία χούφτα μικρόνους και αρπακολατζήδες γκεμπελίζοντες πολιτικάντηδες της σειράς που έλαχε να διαχειρίζονται την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Εφόσον υφίστανται τα στοιχεία που επικαλείται ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Πάνος Καμμένος η Δικαιοσύνη οφείλει να πράξει τα δέοντα και να ρίξει άπλετο φως σε μία υπόθεση που τους τελευταίους δύο μήνες έχει πλημμυρίσει την καθημερινότητα όλων μέσα από διάφορες εκφάνσεις της.

Αποστασία, κουμπαράς, χρηματισμός βουλευτών… Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για να περιγράψουν αυτό το οποίο ο Παύλος Χαϊκάλης ισχυρίστηκε σε λίγα τηλεοπτικά δευτερόλεπτα.

Ωστόσο σκοπός του παρόντος δεν είναι να μπει κανείς στην ποινική ουσία της υπόθεσης καθαυτής. Αυτό είναι έργο των εισαγγελικών αρχών. Από την ώρα που ο Παύλος Χαϊκάλης προχώρησε στην επιβεβαίωση των καταγγελιών Λαζόπουλου στον ΑΝΤ1, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί. Γιατί τώρα και όχι νωρίτερα;

Το tribune.gr στις 9 Δεκεμβρίου σε άρθρο του με τίτλο «Οι 180 για την εκλογή Προέδρου φέρνουν αποκαλύψεις και σεισμό» κατέληγε:

“Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του tribune, οι διαβουλεύσεις ένεκα της κρισιμότητας της κατάστασης και του περιορισμένου χρόνου, διεξάγονται σε… όλα τα επίπεδα. Δεν αποκλείεται λοιπόν τις προσεχείς ημέρες να σκάσουν βόμβες αποκαλύψεων για υποθέσεις με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, ακόμα και εκ των πλέον προβεβλημένων…».

Οι ίδιες λοιπόν πληροφορίες σημειώνουν ότι οι εν λόγω αποκαλύψεις δεν σταματούν στα όσα κατήγγειλε σήμερα ο κ. Χαϊκάλης….

Μετά τις καταγγελίες όπως είναι λογικό επικρατεί ένας πανικός.

Τα δημοσιογραφικά γραφεία παίρνουν φωτιά, όλοι ψάχνουν ονόματα και διασυνδέσεις για να βρουν την άκρη του μίτου. Ποιος είναι ο χρηματοδότης.

Στη συνέχεια έρχεται η συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται πιο δικαιωμένος από ποτέ για τις αντιπολιτευτικές κορώνες του περί χρηματισμού βουλευτών.

Μπορεί να ισχύουν μπορεί και όχι. Για να είμαι ξεκάθαρος, εκτιμώ ότι έχουν γίνει σχετικές κινήσεις από διάφορα κέντρα εξουσίας.

Πάντως η ουσία είναι ότι ο «κόκκινος» Πάνος εμφανίζεται δικαιωμένος. Τόσο πολύ που η αποκάλυψη που ξεμπρόστιασε τα κέντρα αυτά εξουσίας θα μπορούσε κάλλιστα να δικαιολογήσει «αντίποινα».

Πόσο περίεργο θα φαινόταν εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να υπάρξει ένα κυριακάτικο δημοσίευμα με πηχυαίο τίτλο, το οποίο θα ενέπλεκε ανώτατο στέλεχος των ΑΝΕΛ σε σοβαρότατες υποθέσεις που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση, ακόμα και αν επρόκειτο για έναν κακογραμμένο λίβελο χωρίς καμία τεκμηρίωση;

Και πόσο τυχαίο θα ήταν αυτό να γίνει μία Κυριακή, λίγες ημέρες πριν την τελική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;

Και ποια θα ήταν η αντίδραση των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο φλέγον θέμα της προεδρικής εκλογής υπό το πολιτικό βάρος ενός τέτοιου ρεπορτάζ ασχέτως εγκυρότητας; Πρόκειται για ερωτήματα που θα προέκυπταν σε ένα σενάριο που θα επιβεβαίωνε το αποκύημα της φαντασίας μου.

Πλέον πάντως δύο πράγματα είναι σίγουρα. Αφενός το θιγόμενο ανώτατο στέλεχος, μετά την εκκωφαντική έκρηξη από την καταγγελία Χαϊκάλη σε ένα τέτοιο σενάριο φαντασίας θα είχε ex ante την απάντηση – υπερασπιστική του γραμμή. «Με διαβάλουν για να χτυπήσουν τους ΑΝΕΛ επειδή δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο».

Αφετέρου διάφοροι βουλευτές με εκκρεμοειδή συμπεριφορά που διαμηνύουν ότι θα καταψηφίσουν την υποψηφιότητα Δήμα εκτός αν συντρέχουν εξαιρετικά σοβαροί λόγοι εθνικού ενδιαφέροντος, θα έβρισκαν πάτημα προδομένοι να παραστρατήσουν, να βγουν από το μαντρί και να αναζητήσουν αλλού μία προστατευτική γαλάζια φτερούγα…

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr