Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Κωνσταντίνος Κούρος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Εδώ και 40 χρόνια σχεδίαζαν την ολοκληρωτική υποταγή της Ελλάδας

Εδώ και 40 χρόνια σχεδίαζαν την ολοκληρωτική υποταγή της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι εκβιαστές του ελληνικού λαού (θεσμοί) εδώ κι ένα μήνα έχασαν εντελώς την ψυχραιμίας τους με αποκορύφωμα το παραλήρημα εκβιασμών του Ολιβιέ Μπλανσάρ (ΔΝΤ), της Λαγκάρντ, του Σόιμπλε, του Σούλτς.

Δεν είμαστε μόνον εμείς σε τραγική κατάσταση, είναι και οι θεσμοί μας αξιολύπητοι αλλά σε αγαστή σύμπνοια! Έχουν επιστρατεύσει δε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη προκειμένου να διασπείρουν τρόμο και πανικό στους Έλληνες. Χτυπούν τις ασπίδες τους πριν την τελική έφοδο για να σκιαχτούμε και να υποκύψουμε. Κροταλίζουν σαν τα φίδια πριν αποτολμήσουν την τελική επίθεση.

Η κυβέρνηση αυτή, με όλη την τραγική της απειρία, την απερίγραπτη πολυφωνία της της παλινδρομήσεις και την ελαφρότητα (;) ορισμένων στελεχών της κατάφερε μέσα σε ένα τρίμηνο ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα:

α. Εν πρώτοις απογυμνώθηκε και απομυθοποιήθηκε η ίδια η κυβέρνηση ως προς το θέμα των επιδιώξεων και του χειρισμού των οικονομικών ζητημάτων στα οποία βαδίζει χωρίς οργάνωση, πρόγραμμα και όραμα. Χωρίς αποφασιστικότητα και προοπτική. Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι. Στο χειρισμό του μεταναστευτικού ζητήματος αποδείχθηκε ολίγιστη. Όσο καλόπιστος και να είναι κανείς, όσο κι αν θέλει να δικαιολογήσει τους χειρισμούς της, είναι αδύνατον να αποδεχθεί το γεγονός ότι έχει θέσει επί κεφαλής του μεταναστευτικού άτομα γραφικά και αδόκιμα για την παραγωγή αξιόπιστου έργου. Και μιλάμε για μια χώρα, για έναν λαό ιστορικό του οποίου δεν αλλοιώνεται απλώς η ιστορική και πολιτισμική – πολιτιστική φυσιογνωμία. Μιλάμε για έναν λαό, ένα έθνος που μετακομίζει και τη θέση του καταλαμβάνει ένας εσμός, μια πανσπερμία φυλών και λαοτήτων. Ήδη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με το υπό ανέγερση τζαμί.

β. Ξεμπρόστιασε τους Παπανδρέου, Παπαδήμα, Βενιζέλο και Σαμαρά, στιγματίζοντάς τους ως απλούς εντολοδότες των «θεσμών». Πρακτικά δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά διότι και οι τέσσερίς τους υπήρξαν αναλώσιμοι. Κυρίως, όμως, εκβιάσιμοι λόγω πρότερου «έντιμου βίου».

γ. Το σύνολο του μνημονιακού προγραμματισμού κατά της Ελλάδος αποδείχθηκε στην πράξη ότι στερείτο λογικής και προοπτικής. Παρά το γεγονός της σαφέστατης ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του ελληνικού κράτους, οι αλλαγές που με ανισόρροπο τρόπο επιβλήθηκαν δεν επέφεραν λογικά αποτελέσματα μιας και ήσαν εξώφθαλμα καταστροφικές-προβοκατόρικες. Διέλυσαν σε μεγάλο βαθμό τον εργασιακό, παραγωγικό και κοινωνικό ιστό και κατακερμάτισαν την ψυχολογία των Ελλήνων.

Οι «θεσμοί», ούτε βλάκες είναι ούτε ανόητοι. Γνωρίζουν πολύ καλά, καλύτερα από μας, τις ατραπούς στις οποίες μας οδηγούν.

Γνωρίζουν και «πώς» και «γιατί» δρομολογούν την σύγχρονη ιστορία μας. Δεν τους έπιασε ξαφνικό ενδιαφέρον για την εξυγίανση του ελλαδικού οικονομικού τοπίου. Ίσα – ίσα που τους βόλευε και τους βολεύει το διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό για να μπορούν να εξυπηρετούν ευκολότερα τα συμφέροντά τους.

Ούτε συνωμοσιολόγοι είμαστε ούτε έχουμε πληροφορίες από μυστικά κέντρα και υπηρεσίες. Μια απλή ανάγνωση των μνημονιακών κειμένων αρκεί για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος για τους πραγματικούς σκοπούς των «θεσμών».

Αν τα μνημόνια συνδυασθούν με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και συμπεριφορά, την αμερικανική εμπειρία της εφαρμοσμένης πολιτικής της Σχολής του Σικάγο με τις διαδρομές της γεωοικονομίας και της γεωπολιτικής των τελευταίων ετών, τότε ο κάθε παρατηρητής μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό μας αλλά και γύρω από τον δικό τους λαιμό μπερδεύοντας τους ρόλους διότι κατά το λογικότερον εμείς θα πρέπει να πούμε το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλόφυλων» αυτό σημαίνει πως έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.

Ο «μικρός» τα κατάφερε να τους εκνευρίσει. Θα υπογράψει τελικά το νέο μνημόνιο; Θα υπογράψει τη νέα συμφωνία της Βάρκιζας; Τις επόμενες μέρες θα φανεί.

Όπως γράφαμε παλαιότερα, το μόνο βέβαιο με αυτή την κυβέρνηση είναι ότι δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε. Οι στερήσεις στις οποίες υποβληθήκαμε την παρελθούσα πενταετία θα έχουν και συνέχεια.

Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζαμε ότι βαδίζαμε αργά αλλά σταθερά στην αγχόνη. Με τον Σύριζα πάμε πιο γρήγορα. Και να μην ξεχνάτε αδέρφια ότι οι θεσμοί και ό,τι βρίσκεται πίσω από αυτούς σχεδίαζαν τις σημερινές εξελίξεις εδώ και σαράντα χρόνια.

Είναι πολύ δύσκολο να επιτρέψουν στον Τσίπρα και στον οποιονδήποτε Τσίπρα να σταθεί εμπόδιο και φραγμός στα σχέδιά τους για την ολοκληρωτική υποταγή, στραγγαλισμό και λεηλασία του Ελλαδιστάν.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr