Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Σουλαδάκης
Πολιτικός Μηχανικός, τ. μέλος ΕΓ της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, τ. Ευρωβουλευτής

Απελευθερώστε το ΠΑΣΟΚ από τα γκρουπούσκουλα

Απελευθερώστε το ΠΑΣΟΚ από τα γκρουπούσκουλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Με τον ήλιο τα μπάζω.. με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε»…

Η πολιτική διαφοροποίηση του κ. Θεοχαρόπουλου και της ΔΗΜΑΡ σε σχέση με τα παλιομοδίτικα κόλπα των Τσιπριζανελ για τον εκλογικό νόμο, δεν ήταν έκπληξη, ήταν μια θλιβερή επιβεβαίωση, όσων με διαδοχικές μου δημόσιες τοποθετήσεις έχω επισημάνει.

Δυστυχώς όσοι επενδύουν πολιτικά, με στρατηγική προοπτική και «πολιτικούς φορείς» τύπου ΔΗΜΑΡ, που όχι μόνο έχουν κουλτούρα πολιτικού γκρουπούσκουλου, αλλά και διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα, «μη καπελωθούν», κάνουν λάθος, εγκλωβίζονται και κινδυνεύουν να μετατραπούν σε ΜΚΟ.

Ας το πάρουν επιτέλους χαμπάρι στο ΠΑΣΟΚ και ας απεμπλακούν από ανώφελες αν όχι επιβλαβείς και αδιέξοδες διαδικασίες, εκτός κοινωνίας, εκτός πολιτικής… ας προχωρήσουμε απελευθερωμένοι.

Το ότι η ΔΗΜΑΡ την «κοπάνισε» στην πρώτη δυσκολία και αντί να απαντήσει πολιτικά στους καιροσκοπικούς, μικροπολιτικούς, μικροκομματικούς, χειρισμούς του Τσίπρα, αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο της.. δήθεν συνέπειας, είναι επιεικώς απαράδεκτο, πρακτικά απαντάς με την «ισότητα» των όπλων.

Το ίδιο απαράδεκτο είναι και για το ΠΑΣΟΚ, που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, δηλαδή στην ουσία, ο συνεργάτης του να το αποκαλεί ασυνεπές.

Ορθώς το ΠΑΣΟΚ απάντησε με την δική του πρόταση νόμου, ορθώς προστάτευσε το άρθρο του συντάγματος που το ίδιο πρότεινε και προβλέπει εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου στις μεθεπόμενες εκλογές.

Εάν υπάρχει έστω ένα δημόσιο πρόσωπο η δημοσιογράφος που ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινήθηκε μικροκομματικά και καιροσκοπικά ας έχει το θάρρος να το δηλώσει δημόσια.

Ας τελειώνουμε, ας απελευθερωθεί το ΠΑΣΟΚ απ τις λοβοτομές που θέλουν να του επιβάλουν οι διάφοροι Δημαρίτες, οι διάφορες μικροκινήσεις, οι Ποταμίσιοι και όχι μόνο… επιτέλους σεβαστείτε το απλό στέλεχος, η μέλος του ΠΑΣΟΚ η και ψηφοφόρο, παλιό η νέο, που δέχεται κάθε μέρα τέτοιες προσβολές από τους εμφανιζόμενους ως «συμμάχους» του.

Κύριε Θεοχαρόπουλε, όταν βρίσκεσαι μπροστά στις μεθοδεύσεις της πολιτικής συμμορίας του ΣΥΡΙΖΑ, που παίζει με την αριθμητική της παρούσας Βουλής, δεν αντιδράς έτσι αν έχεις κότσια.

Μπορεί κάποιος να με ρωτήσει, γιατί απευθύνεσαι μ΄ αυτό τον τρόπο στη ΔΗΜΑΡ, δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ;

Απευθύνομαι μ΄ αυτόν τον τρόπο, διότι οι απαιτήσεις της ΔΗΜΑΡ, ξεπερνούν τα όρια μιας εκλογικής συνεργασίας μέσω της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εκτείνονται μέχρι την απαίτηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και δημιουργίας άλλου κόμματος… έλεος κύριοι… ως εδώ και μη παρέκει!!!

Έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου, ναι σε προγραμματικές συνεργασίες εκλογικού η μετεκλογικού χαρακτήρα, όχι διάλυση κομμάτων και σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, όχι διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

Ναι στο ΠΑΣΟΚ, που οργανωτικά και πολιτικά αναπτύσσεται, ανοικτό για συνεργασίες, όχι στο ΠΑΣΟΚ της πολιτικής αφασίας, που θέλουν να του επιβάλουν οι… δήθεν προσφερόμενοι «συνεργάτες και φίλοι».

Και κάτι προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ…

Ποιος θα με προστατεύσει εμένα, παλιό η νέο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, από τις αθλιότητες του κ. Θεοδωράκη, που έχει το θράσος να περιπαίζει το ΠΑΣΟΚ, με διάφορες πολιτικές καρικατούρες, επικαλούμενος το «νέο και άφθαρτο», όταν δεν υπάρχει στέλεχός του που να μην θήτευσε επί μακρόν σε άλλα κόμματα;

Έχω επανειλημμένα ξεκαθαρίσει, πολιτικός αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία, στρατηγικός αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτός διεκδικεί τον δικό μας χώρο, τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον βασικό του στόχο διότι γνωρίζει ότι αποτελεί τον εν δυνάμει χώρο επιστροφής των απογοητευμένων προσωρινών του ψηφοφόρων και ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι μόλις σε εκλογική αναμέτρηση χάσει την «κυβερνησιμότητά» του, ταχύτατα θα επανέλθει στο 4% στα… «κιλά» του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθώ να χαρακτηρίζω πολιτική συμμορία, που στην «ούγια» αν τον ψάξεις, καλά κρυμμένα γράφει, «λάτρης της πιο ακραίας πολιτικής και όχι μόνο διαπλοκής».

Δεν θα επαναλάβω τις απόψεις που επανειλημμένα έχω δημοσιοποιήσει, μπορώ όμως να κωδικοποιήσω αντιδράσεις.

Σχεδόν όλοι οι ΠΑΣΟΚ που συνομίλησα, μου είπαν ότι συμφωνούν μαζί μου, στο ερώτημα βέβαια, του τι κάνουν αφού συμφωνούν, ελάχιστες απαντήσεις ουσίας πήρα.

Όμως αγαπητοί μου σύντροφοι, απαντήστε στο… γιατί ενώ ανατρέπονται δημοσκοπικά όλοι οι πολιτικοί συσχετισμοί, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στάσιμο, παρότι η Πρόεδρός του δεν στερείται δημοφιλίας;

Ο βασικός λόγος απορρέει, από το ότι δεν εκπέμπει σαφές μήνυμα, εγκλωβισμένο σε αδιέξοδες διαδικασίες περί κεντροαριστεράς, με ποτάμια, ρυάκια, ομάδες, ομαδούλες… και κατά το κοινώς λεγόμενο «εις την δημοτικήν», με παίκτες «εν ου παικτοίς».

Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους την ουσία της ρήσης, «σοφόν το σαφές».

Όσον αφορά τους άλλους, τους μη ΠΑΣΟΚ, όταν προσπάθησα να τους εξηγήσω, με αντιμετώπισαν περίπου, σαν τον διάολο το λιβάνι, η μάλλον ότι «εισάγω καινά δαιμόνια».

Εξακολουθώ να επαναλαμβάνω τις προκλήσεις και προσκλήσεις, σε όσους έχω αναφερθεί δημόσια, επώνυμα και ανώνυμα, για να ακούσω τις θέσεις τους, προσκλήσεις που αφορούν πολιτικούς επιστήμονες, κόμματα κλπ. για διάφορε θέματα, πχ. οργάνωση και συγκρότηση κομμάτων, ιστορικές εξελίξεις, εκσυγχρονισμός κλπ.

Συνεχίζω με «ολίγον» Θεοδωράκη, που έχει βάλει σαν στόχο του, τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά που λέει έτσι χύμα στον δημόσιό του λόγο, τα έχει μελετήσει; Έχει κάνει μια συγκριτική μελέτη, πως λειτουργούν οι εξελιγμένες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, πως λειτουργούν τα σύγχρονα κόμματα της Ευρώπης;

Ξέρει κόμματα, που δεν έχουν οργανώσεις, όργανα, διαδικασίες και κυρίως δεν έχουν σαφές ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο αναφοράς;

Το ΠΑΣΟΚ έχει σαφείς αναφορές, ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, σοσιαλισμός, εσύ κ. Θεοδωράκη, τι είσαι;

Φιλελεύθερος; νεοφιλελεύθερος; σοσιαλιστής; εσύ τι είσαι; πιο είναι το ιδεολογικό, πολιτικό σου πλαίσιο αναφοράς; τι σημαίνει σήμερα κέντρο, στην Ευρώπη; με ποιους ταιριάζεις; με τον Φερχόφστατ τον φιλελεύθερο; τον Πιτέλα, τον Σουλτς, τον Ολάντ, την Μέρκελ, τον Ραχόι, τους Ciudadanos, με ποιους;

Δεν μπορεί όμως να είσαι λίγο απ όλα… δηλαδή, κόμμα «μίνι μάρκετ»

Αγαπητέ κ. Θεοδωράκη, το να προσβάλλεις όμως με περίσσια οίηση και χωρίς αυτογνωσία, συλλήβδην, τουλάχιστον σοφό δεν είναι, αν δεν είναι ανόητο.

Και κάτι για το ΠΑΣΟΚ…

Ορθώς προχώρησε σε εκλογή οργάνων, ορθώς η Πρόεδρός του βρίσκεται σε διαρκή κίνηση ανά την Ελλάδα, αλλά αυτά δεν αρκούν, οφείλει να ξεκαθαρίσει, ότι δεν βάζει σε διαπραγμάτευση το ΠΑΣΟΚ, την ύπαρξή του.

Ναι σε συνεργασίες, άλλα μέχρι εκεί.

Οφείλει επίσης να προχωρήσει σε πολιτική επιμόρφωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, διότι έχω την εντύπωση, ότι πολλοί δεν καταλαβαίνουν σε πιο κόμμα ανήκουν.

Και βέβαια για τον τομέα επικοινωνίας, οι ατάκες και ο κλεφτοπόλεμος με εξυπνακισμούς στο Facebook, δεν μπορεί να καλύψουν όσο κι αν προσπαθεί, την ανάγκη σωστής πολιτικής επικοινωνίας.

Και κάτι για την σημειολογία, αν δεν απατώμαι, η δημοκρατική συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ, ήταν μια προεκλογική συνεργασία, που συνεχίζεται και σήμερα μετεκλογικά και ορθώς οι βουλευτές έτσι να αναφέρονται, για τα λοιπά στελέχη όμως τι συμβαίνει;

Από που και ως που, στελέχη της ΚΠΕ, του πολιτικού συμβουλίου και όχι μόνο, μη βουλευτές, αναφέρονται ως Δημοκρατική Συμπαράταξη;

Εγώ στο συνέδριο ψήφισα μέλη ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ και όχι εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεν καταλαβαίνω ποιος αποφάσισε και γιατί, στον δημόσιο λόγο, να αλλάξει την ιδιότητα του στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Απορία, μήπως κι έμενα με έχετε μετονομάσει, μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δεν το ξέρω;

ΥΓ. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το μόνο εφικτό και εφόσον υπάρχει βούληση, είναι η εκλογική και μετεκλογική συνεργασία αυτοτελών κομμάτων, στην βάση κοινού προγράμματος με ένα εκλεγμένο επικεφαλής, από ανοιχτή διαδικασία.

Όλα και όσα άλλα περιγράφονται η επιχειρούνται, στην ουσία είναι σχεδιασμός, «πολιτικού βιασμού» του ΠΑΣΟΚ.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr