Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αντζελίνα Τζολί θα επισκεφτεί τη Λέσβο για τους πρόσφυγες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επισκέπτεται την Τρίτη το βράδυ τη Λέσβο, η γνωστή ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.

Την είδηση μετέδωσε η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Μυτιλήνης «Εμπρός» και επιβεβαιώνεται από τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηθοποιός θα επισκεφτεί καταυλισμούς προσφύγων στη Μόρια αλλά και τον Καρά Τεπέ. Σημειώνεται ότι η κ. Τζολί έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προτιμούσε να αφήσει σε άλλους τα ζητήματα πολιτικής φύσης σε σχέση με τους πρόσφυγες, ενώ η ίδια επικεντρώνεται στις ανθρωπιστικές ανάγκες των περιοχών που επισκέπτεται.

Οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους, αλλά όπως έγινε γνωστό χθες υπάρχει σχέδιο ενεργοποίησης των καταυλισμών σε Μανταμάδο και Συκαμνιά. Σημειώνεται, ότι σήμερα είναι εγκλωβισμένοι στη Λέσβο 5.143 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι διαμένουν σε δομές φιλοξενίας, όπως στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

«Είμαστε σε άμεση συνεννόηση με το γενικό συντονιστικό όργανο για το προσφυγικό και υπάρχει σαφές σχέδιο ώστε στα νησιά να μη λιμνάσουν πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτήν τη στιγμή, η Λέσβος και τα υπόλοιπα νησιά, φιλοξενώντας για λίγες ημέρες όσους φτάνουν από την Τουρκία, δίνουν χρόνο για την ετοιμασία των δομών στην ηπειρωτική χώρα. Μέχρι τώρα το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Σε περίπτωση που η προσφυγική ροή αυξηθεί θα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην ξαναζήσει το νησί της Λέσβου εικόνες του περσινού καλοκαιριού» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ η συντονίστρια του Κέντρου Καταγραφής και Πιστοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβουν Ανθή Καραγγελή.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τη σίτιση 2.500 ατόμων που βρίσκονται στο hotspot της Μόριας ανέλαβε ο στρατός, από το περασμένο Σάββατο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr